Петровић: Струја за сада неће поскупети

Д.Л.

01. 10. 2019. у 21:40

Петровић: Струја за сада неће поскупети

Фото А.Станковић

Генерални директор "Електропривреде Републике Српске" /ЕПРС/ Лука Петровић изјавио је да струја у Српској за сада неће поскупети, те да ово предузеће нема у плану поскупљење електричне енергије за домаћинства
Генерални директор "Електропривреде Републике Српске" /ЕПРС/ Лука Петровић изјавио је да струја у Српској за сада неће поскупети, те да ово предузеће нема у плану поскупљење електричне енергије за домаћинства.


Петровић је рекао да је у последње време о томе изношено много паушалних и лаичких оцена, те популистичких изјава, поготово опозиционих посланика који тиме раде на подизању свог политичког рејтинга.

Он је навео да у ЕПРС-у размишљају о повећавању прихода и позиционирању на тржишту, подсетивши да предузеће и даље има најповољнију цену струје за домаћинства и привреду на целом Балкану.

Петровић је додао да ЕПРС не може реализовати значајније инвестиције без добити и одржавањем ниских цена струје.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РС: Иста цена струје


- Размишљамо о разним моделима повећања цена струје, што смо већ урадили на плану привреде, рекао је Петровић за АТВ.

Када је реч о повећању цене струје домаћинствима, Петровић је навео да се тражи модел који ће бити што приступачнији грађанима.


- Има више тих модела, међу којима је и онај да људи који троше више струје плаћају већу цену киловат-часа електричне енергије. Углавном, модел који будемо усвајали биће такав да не удара на џеп грађана. Нећемо повећавати цене у великим процентима, већ ћемо се припремати за мала повећања када будемо за то спремни. Сигурно је да о повећању цене струје у наредних неколико месеци не треба размишљати, поручио је Петровић.


Он је рекао да ће о новим ценама струје јавност бити благовремено обавештена и то по завршетку анализа.

- У Федерацији БиХ сваке године померају цене и нико о томе не прича. Код нас се цена малтене не мења последњих 10 година. Цена електричне енергије за домаћинства код нас је испод цене која кошта ЕПРС. Наша фирма и данас субвенционише цену струје грађанима, а још увек и привреди, навео је Петровић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације