У ТРЕБИЊУ је први пут одржана међународна ауто-слалом трка Централне европске зоне (ЦЕЗ), која се бодује и за првенства БиХ и Републике Српске, а која је окупила око 60 возача из Републике Српске, БиХ, Србије, Црне Горе, Словеније, Мађарске, Словачке и Хрватске.

Узбудљива борба виђена је између Мађара Мартина Богнара у "голфу" и Марија Баровића у "фићи", која је за секунд и по припала Мађару. Баровић је вишеструки шампион у атомобилизму у скоро свим дисциплинама такмичења, а његов возило попут формуле протутњало је стазом од 1.250 метара у требињском насељу Гучина.

- Није баш формула - али јесте нешто слично. Аутомобил је "фића" са мотором од мотоцикла "сузуки", али и колега из Мађарске имао је одлично возило. Стаза је била подједнако захтевна, понешто је одговарало мом, а нешто његовом аутомобилу, а на крају сам се морао задовољити другом позицијом - истакао је Баровић.

А права драма виђена је и када је у питању шампионат БиХ и РС. Најбоља екипа је била САК "Комотин" из Јајца, другопласирана је била екипа Ауто-картинг клуба "Магнум" из Источног Сарајева, док је треће место заузео АМКК "Леотар" из Требиња.

Прочитајте још - "Џип ски-трка" одржана на Копаонику

- Морамо бити задовољни. Водили смо рачуна да све прође како треба и у исто време размишљали о такмичењу. На крају смо освојили треће место, а укупан победник између ове три екипе биће познат након трке у Бањалуци - рекао је Драго Пикула, члан домаћег тима.

Марио Баровић

Учесници су се такмичили у три групе и девет класа. Секретар АМКК "Леотар" Максим Милинић истакао је да је најважније да је такмичење протекло у најбољем реду.

- Стаза је дуга 1.250 метара, са десет шикана. Мало је захтевна, али је асфалт добар и учесници су били задовољни. Све у свему имамо разлога за задовољство и надамо се да ћемо и ову сезону завршити успешно - нагласио је Милинић.

За АМКК "Леотар" најбоље резултате остварили су Вучко Башић, који је победио у Серији 1, док је у истој серији Милош Лечић био други. Драго Пикула је освојио сребро и бронзу, Радивоје Орбовић је био трећи у категорији спринт 5, Максим Милинић је био други у категорији спорт 8, а Игор Курајица је био трећи у серији 3.

Далиборка Вучинић

ЈЕДИНА ДАМА

НА ауто-слалому такмичила се и једна дама, Далиборка Вучинић из Требиња. Иако јој је ово прва трка - не признаје да се спортови деле на мушке и женске.

- Пласман ми није битан. Дружење и адреналин кад се стисне гас довољна су мотивација за учешће. Дуго већ возим и имала сам жељу да се опробам у овоме, јер иначе сам по темпераменту таква да не волим никог испред себе - рекла је Далиборка.