УПРАВА криминалистичке полиције МУП РС испитала је данас суспендованог припадника МУП РС Борислава Радовановића у вези с његовим сазнањима у случају убиства Давида Драгичевића (21) из Бањалуке.

Наиме, Радовановић је на свом блогу објавио текст у којем тврди да је током истраге о убиству Драгичевића полиција идентификовала чак осам својих колега који су одговорни за отмицу, брутално мучење и убиство Драгичевића.

- Радовановић је позван на информативни разговор на који се одазвао и рекао да ће своја сазнања поделити са надлежним тужилаштвом - каже извор из полиције.


ПРОЧИТАЈТЕ И:УБИСТВО ВЛАСНИКА КАФИЋА ИЗ БИЛЕЋЕ: Један осумњичени долијао, други умакао
Радовановић је у блогу навео и да "није тајна да су отмицу Давида Драгичевића починили припадници Полицијске станице за интервенције Полицијске управе Бањалука. Тврди да је кључни одговорни командир јединице Владан Шикуљак који је, према речима Радовановића, касније унапређен на позицију командира Полицијске станице Бањалука - Центар.

Међутим, у МУП РС наводе да ти наводи нису тачни, и да је Шикуљак 1. марта прошле године именован за командира ПС Лазарево, 18 дана пре Драгичевићевог нестанка.