Супротности се привлаче: Представљена кандидатуре Бањалуке за избор престонице културе

Д.Л.

уторак, 24. 09. 2019. у 14:52

Супротности се привлаче: Представљена кандидатуре Бањалуке за избор престонице културе

Фото: Промо

У протекла два дана обављане су последње припреме пред пут у Брисел, а сви који су заинтересовани, могу у директном преносу да прате проглашење Европске престонице културе за 2024. годину
- Европској комисији јутрос је представљена кандидатура Бањалуке за Европску престоницу културе 2024. године.

У финалу престижног такмичења, Бањалука наступа под слоганом "Супротности се привлаче", а кандидатуру је представио тим Бањалуке за Европску престоницу културе, заједно са градоначелником Игором Радојичићем.

Након Бањалуке, данас ће се представити преостали финалисти Мостар и норвешки Боде, саопштено је из Градске управе Бањалука.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -"Такси блуз" отвара "Јахорина филм фестивал" на Палама

У саопштењу се појашњава да се победник добија збиром гласова, а оцењује се на основу апликације, презентације, одговора на питања, у обзир се узима и посјета чланова Еевропске комисије сваком од градова.

Победник избора биће познат сутра око поднева.

- Две и по године смо радили на припреми кандидатуре и реч је о обимном послу на припреми низа пројеката који би требало да буду основа те апликације. Ово је невероватна развојна шанса за наш град, јер град са овом титулом добија потпуно нов идентитет и нову димензију, поготово у међународним оквирима, рекао је Срни Радојичић уочи финала избора за Европску пријестоницу културе 2024. године.

У протекла два дана обављане су последње припреме пред пут у Брисел, а сви који су заинтересовани, могу у директном преносу да прате проглашење Европске пријестонице културе за 2024. годину.

Из Градске управе истичу да ће пренос бити обезбеђен на званичној "Фејсбук" страници града Бањалуке, а захваљујући страници Креативна Европа /Цретиве Еуропе/.

Пренос ће почети сутра у 11.30 часова.

Заједно са бањалучким тимом, како се наводи у саопштењу, у Бриселу су и начелници партнерских градова у овом пројекту, Бихаћа и Јајца Шухрет Фазлић и Един Хозан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације