На подручју Бањалуке у последње време уочени су покушаји преваре путем друштвених мрежа.

Наиме, грађани су довођени у заблуду тако што су, најчешће апликацијом „Месинџер“, добијали поруке да су извучени као добитници награде „Каприоло“ бицикла. Да би наводно преузели добијену награду, било је неопходно да пошаљу фотографије предње и задње стране личне карте.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Крадљивац ухапшен по потерници

Из Полицијске управе Бањалука су данас подсетили да су у претходном периоду упозоравали да су евидентирани и случајеви да су грађани добијали понуде за учешће у наградним играма које наводно организују маркети, бање или друга правна лица која врше услужну дјелатност.

- Након што су обавештени да су добили ваучер у одређеном новчаном износу или другу врсту награде, грађани су достављали личне податке, а обећану награду нису добили. За сада не постоје сазнања да су лични подаци злоупотребљени - истакнуто је данас из бањалучке полиције.

Полицијска управа Бањалука упозорила је грађане да своје личне податке не достављају непровереним лицима која се јављају на друштвеним мрежама и нуде награде, јер се подаци могу злоупотребљавати и да претходно информације о евентуалним наградама и наградним играма провере на званичним интернет страницама приређивача наградне игре.