Крадљивац ухапшен по потерници

О. М.

24. 09. 2019. у 06:33

Крадљивац ухапшен по потерници

Слободан Ракић / Фото МУП РС

Слободан Ракић из Босанског Грхова због тешких крађа спроведен у КПЗ Бањалука, није се одазвао на издржавање казне. У свом досијеу има више од стотинак тешких провала

БАЊАЛУЧКА полиција ухапсила је Слободана Ракића (48) из Босанског Грахова за којим је Основни суд у Приједору расписао централну потерницу, јер се није одазвао на издржавање двогодишње казне затвора.

Правоснажном пресудом Ракић је осуђен за више тешких крађа, али је избегавао одлазак у затвор. Будући да је игнорисао судска решења 11. септембра за њим је расписана потерница, а преко викенда је лоциран и ухапшен у Бањалуци.

- Након хапшења код осумњиченог је пронађен алат односно средства погодна за вршење провала, као и предмети за које се сумња да потичу из извршених кривичних дела. У току је рад на утврђивању повезаности тих предмета са раније извршеним кривичним делима - наводе у ПУ Бањалука.

Ракић је предат Судској полицији РС која га је спровела у Казнено-поправни завод Бањалука на Туњицама.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ОЈТ Бањалука: Оптужница против командира Јединице за подршку из Градишке

У полицији сазнајемо да Ракић у своме досијеу има документованих стотинак крађа и провала. Од лоповлука је живео и издржавао се, због чега је и више пута осуђиван пред судовима у Бањалуци, Приједору, па чак и у Брчком.

Својевремено је ухапшен због серије пљачки у православним црквама у околини Приједора из којих је крао ситан новац од донација верника. Током криминалистичке обраде признао је осам провала у цркве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације