Шеранић: Повећана цена рада за 10 конвертибилних марака

Д. Л.

петак, 20. 09. 2019. у 16:25

Шеранић: Повећана цена рада за 10 конвертибилних марака

Ален Шеранић

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске на састанку са премијером Радованом Вишковићем и представницима синдиката у области здравства
МИНИСТАР здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је на састанку са премијером Радованом Вишковићем и представницима синдиката у области здравства договорено да цена рада буде 145 КМ, уместо досадашњих 135 КМ, те да ће убрзо бити разматране могућности за побољшање статуса здравствених радника.

Прочитајте још: Цвијановић: Направићемо додатни тим који ће се бавити нефинансијским мерама за повећање наталитета

Шеранић је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да је договорено да у току наредне седмице буду настављени разговори.
Осврћући се на најаву синдиката да уколико не буде новог договора да ће штрајковати од 1. октобра, Шеранић је навео да је јуче постигнут одређени консензус, а органи синдиката одлучиће да ли ће ићи у штрајк. - Спремни смо да сарађујемо и да већ наредне седмице отворимо кључна питања у смислу реорганизације здравственог система, додао је Шеранић.

Прочитајте још:
Влада РС прихватила иницијативу за распуштање Скупштине општине Теслић

Коментаришући јучерашњу изјаву члана Сектора за здравство у Социјално-економском савету СДС-а Слободана Станића да 60 милиона КМ од најављеног ребаланса буџета Српске треба бити усмерено према јавним здравственим установама јер би се та средства по аутоматизму вратила у буџет, Шеранић је рекао да је то нереално јер је то ребаланс републичког буџета, а не Фонда здравственог осугурања.
-Колеге из СДС-а сигурно добро знају како се финансира здравство. Њихов предлог је нереалан, оценио је Шеранић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације