НАЧЕЛНИК општине Лопаре Радо Савић и директор фирме "Термоелектро опрема" Младен Арсеновић потписали су данас уговоре о стипендирању 29 ученика који се у локалном Средњошколском центру "Вук Караџић" школују за занимање варилац.

Прочитајте још: Фирме у стечају дужне 700 милиона КМ

Родитељи су потписали уговоре у име ученика, који ће добијати 50 КМ месечно - по 25 КМ од општине и фирме "Термолектро опрема" из Лопара.

Савић је након потписивања уговора истакао да је ово добар пример како сарађују привреда и локална заједница.

Прочитајте још: Бањалука ће имати „Породичне сараднике“

- Додела стипендија је одлична иницијатива која ће допринети интересовању младих за металску струку, оценио је Савић и додао да је смер варилац дефицитарно занимање и пружа могућност брзог запослења.

Арсеновић је рекао да је иницијатива које је потекла из ове фирме прихваћена од локалне заједнице.

-Потписали смо и уговор о обављању стручне праксе која је плаћена, а за коју је обезбеђена сва потребна заштитна опрема, рекао је Арсеновић и додао да свим ученицима које заврше овај смер у Лопарама гарантују запослење.

Директор Средњошколског центра "Вук Караџић" Мићо Стојшић захвалио је општини Лопаре и фирми "Термоелектро опрема" за подршку.

-Ову школску годину укупно је уписало 205 ученика у четири струке - гимназија, економија, електротехничка и машинска. Појавила се иницијатива да нам се дозволи упис оделења варилаца и добили смо сагласност, рекао је Стојшић.

Родитељ ученика стипендисте Ристо Нешковић из Козјака код Лопара захвалио је општини и фирми "Термоелектро опрема", јер ће ова стипендија, како каже, значити много.-Још је важније што ће ученици након завршетка школовања имати сигуран посао, истакао је Нешковић.