Летњи сајам локалних производа

Д. ЦУРАЋ

18. 09. 2019. у 00:35

Летњи сајам локалних производа

Сајам у Иваници Фото Д. Цураћ

Мисија ОЕБС у БиХ, у сарадњи са Општином Равно и Градом Требиње, окупила произвођаче

МИСИЈА ОЕБС-а у БиХ, у сарадњи са МЗ Иваница, Општином Равно и Градом Требиње, организовала је Први летњи сајам локалног предузетништва и гастрономске понуде у Иваници.

Први сајам окупио је око 15 излагача, углавном са подручја те месне заједнице, као и један мањи број из Требиња, Билеће и Невесиња, а недалеко од граничног прелаза између БиХ и Хрватске представљени су домаћи производи. Драган Мискин из села Рупни До на свој штанду изнео је све што призводи, а иако већ има разрађено тржиште, каже да су овакви сајмови прилика за успостављање нових контаката и ширење посла.

- Код мене је све домаће јер живим и радим на таквом месту где нема никакве индустрије, нема вештачких ђубрива, прскања. Имам свој лук, кромпир, мед, суво месо, сиреве... Задовољан сам продајом, а једини проблем ми је што живим на селу сам и нисам у могућности да изалазим на пијацу. Међутим, имам своје сталне муштерије које долазе на моје имање и производи стижу и до и Сарајева, Загреба, Београда, па и шире - истакао је Мискин.

Раде Радовановић стигао је из Невесиња јер, како каже, сваки сајам треба подржати.

Прочитајте још - Сајам јесењих укуса

- Сајмови су веома значајни. Људи се упознају, нови купци се стичу, продаја иде боље, у сваком случају треба да се организује. Невесиње није близу, али треба подржати сваки сајам - рекао је Радовановић.

Сајам има за циљ оснаживање малих предузетника, њихово повезивање и јачање сарадње, те унапређење туристичке понуде регије - кажу у Мисији ОЕБС-а.

Организатори се надају да ће сајам прећи у традицију, те да ће наредне године имати још већи број учесника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације