МОДРИЧА - Општина Модрича организовало је поделу ваучера за набавку школског прибора за све ученике из породице које имају четворо и више деце. Ваучери у вредности од по 30 марака добила су сва децу из вишечланих породица која похађају школу или се налазе на факултету. Уручено је укупно 284 ваучера или 8520 марака деци из 112 породица. Ваучер ће се искористити у књижари „Нова“, која по Закону има тендерски уговор са општином Модрича за ову годину а школски прибор потребно је преузети до краја септембра.


Слађана Лукић председница Удружења родитеља са четворо и више деце „Нада 4“, сматра да је ово изузетно користан потез општине и да ће ваучери овим породицама много значити у опремању деце за школу.

Општина Модрича је увек помагала вишечлане породице колико је то како је речно у њеној могућности.

- Осим ваучера за децу из породица са четворо и више деце, омогућен је и бесплатан боравак деце ових породица у вртићу „Наша радост“, затим упис у средњу школу је бесплатан, а у наредном периоду биће промењена и Одлука о стипендирању студената по којој ће деци из ових породица бити омогућена стипендија без рангирања.– најавила је Аленка Иловчевић начелница за привреду модричке општине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАТАЛИТЕТ У РС: Све нас је мање!


- Ја сам недавно постала мајка четвртог детета и веома сам пријатно изненађена подршком коју нам општина Модрича и Удружење пружају. Вртић је бесплатан, упис у школу такође. Заиста сам задовољна и захвална. - рекла је Данијела Говедарица, мајка четворо дјеце.Недељко Горановић, отац четворо деце самтра да овај вид помоћи вишечланим породицама много значи.


- У данашње време када су трошкови заиста велики свака помоћ добро дође, а поготово када су припреме за школу у току. Подршку треба пружити породицама са двоје и троје деце а поготово оним који имају и више - рекао је Горановић.
Како је речно за четворо деце у породици добију 120 марака а свако наредно дете још по 30 марака. Остављена је могућност да се у наредном периоду јаве породице за ваучере, које евентуално нису тренутно обухваћене евиденцијом.