ПОДРШКА ВЛАДЕ И ГРАДА: Шири се фирма „ПАСС“ у Бијељини

В.Митрић

среда, 04. 09. 2019. у 21:30

ПОДРШКА ВЛАДЕ И ГРАДА: Шири се фирма „ПАСС“ у Бијељини

Фото В.Митрић

Филијала компаније „Пасс“ у Бијељини , од среде, богатија је за производну халу површине 11.000 квадратних метара
Филијала компаније „Пасс“ у Бијељини , од среде, богатија је за производну халу површине 11.000 квадратних метара, чиме је достигнуто 16.000 квадратних метара корисног простора у власништву ове фирме у Бијељини.


Остаје још да заврш управну зграде и тиме ће заокружити тренутне потребе за радним простором за њихове наше раднике. Тренутно запошљавају 550, од прошле године примљено је њих 350 радника.


- Циљ нам је да достигнемо број од 1100 запослених. Очекујемо подршку од Владе РС, поготово имајући у виду да наша целокупна производња иде у извоз – каже директор Радо Малетић.


Отварању нове производне хале у селу Љесковац поред Бијељине присуствовао је председник Владе Републике Српске Радован Вишковић, који је нагласио да су “предузећа попут бијељинског „Пасса“ важни носиоци развоја Српске”.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вишковић: Законско право руководиоца је да нареди проверу диплома


- Од већинског немачког власника ове компаније чули смо да постоји могућност да се производни погони, који су сада углавном у Пољској, буду постепено пресељени у Српску. Наш интерес је да запослимо становништво, а њихов да остваре профит и надам се да ће „Пасс“ наставити са ширењем производних капацитета код нас – истакао премијер РС.

Ова компанија, према речима Миће Мићића, градоначелника Бијељине, „ већ годинама испуњава пословне планове и, што се тиче града, неће имати ни једну препреку да тако и настави”.


- Локална самоуправа, у оквиру својих надлежности, максимално подржава „Пасс“ и друга предузећа у Семберији, а слично очекујемо и од Владе, јер нам је заједнички циљ запошљавање становништва и развој економије – поручио је градоначелник Мићић на свечаности у Љесковцу.

Компанија „Пасс“ производи ауто-дијелове за познате светске компаније, међу којима су „БМВ“ и „Волво“, а у асортиману производа је неколико типова цевчица за проток течности и ваздуха, провлачење каблова и притисак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације