Вишковић: Законско право руководиоца је да нареди проверу диплома

Д.Л.

среда, 04. 09. 2019. у 18:00

Вишковић: Законско право руководиоца је да нареди проверу диплома

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић Фото Д. Поздеровиц

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је у Бијељини да сваки руководилац по закону има право да нареди проверу диплома за своје запослене
Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је у Бијељини да сваки руководилац по закону има право да нареди проверу диплома за своје запослене.


Он је напоменуо да се у јавности у вези са тим дипломама подигла "мало већа прашина".

- Искористио сам своје законско право и затражио информацију о томе, а рок за достављање диплома био је јуче - рекао је Вишковић новинарима.

Он каже да је добио информације у електронској форми и да их још није све прегледао јер је реч о хиљадама запослених у институцијама, па и оних у надлежности неких министарстава.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Премијер РС отворио нови погон фирме на Мајевици


- Све ће бити прегледано и видећемо да ли има спекулација у смислу нелегално стечених диплома. Да ли ће и колико тих диплома на крају бити `сумњиво` или неће, потребно је сачекати да буде све прегледано, навео је Вишковић и поновио да је ријеч о неколико хиљада диплома.

Коментаришући то што се у медијима појавило интересовање и за његову диплому, Вишковић је рекао да је основно знање стекао на Саобраћајном факултету у Сарајеву, где је остао као асистент искључиво захваљујући факултету, а не утицајним родитељима или вези.

Он је напоменуо да је дипломе магистра и доктора наука стекао на државним факултетима и да је спреман дати дипломе на увид.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић затражио је јуче да све јавне институције и установе у Српској доставе информације о дипломама запослених, потврђено је Срни у кабинету премијера.

Срни је речено да се захтев премијера односи и на управне органе под надлежношћу министарстава.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације