Коригована цена струје - 40 евра за мегават, а наредне године 45 евра

Д. Л.

03. 09. 2019. у 19:15

Коригована цена струје - 40 евра за мегават, а наредне године 45 евра

Print screen

Трговински ланци у РС оценили да је 50 евра за мегават струје била одређена неприхватљива цена
Представници "Електропривреде Српске", Привредне коморе и великих трговинских ланаца у Републици Српској договорили су на данашњем састанку да ће у уговорима бити коригована цена електричне енергије за ова привредна друштва са 50 на 40 евра за мегават, што ће важити до краја ове године.

Прочитајте још: Трговински ланци у РС траже да им се омогући да струју плаћају 35 евра за мегават


Портпарол Привредне коморе Владо Благојевић навео је да су представници ова три субјекта одржали данас састанак у седишту "Електропривреде Српске" у вези са уговорима који су раније били понуђени великим трговинским ланцима у којима је цена за мегават струје била одређена на 50 евра, а коју су трговински ланци оценили неприхватљивом.

Прочитајте још: Премијер РС отворио нови погон фирме на Мајевици

- Ти уговори са коригованом ценом на 40 евра за мегават важиће у наредна четири месеца, односно до краја ове године. Такође, до краја ове године велики трговински ланци потписаће нове уговоре који ће важити од 1. јануара наредне године са додатним повећањем цене струје на 45 евра за мегават, рекао је Благојевић Срни.

Према његовим речима, у међувремену ће бити извршена и додатна анализа ради сагледавања колико који трговински ланац има мерних места, колико троши струје и под којим напонским оптерећењима, а "Електропривреда Српске" ће на основу своје пословне политике евентуално и предвиђети одређене бонусе за та привредна друштва.

Представници великих трговачких ланаца су на јучерашњем састанку у Привредној комори Српске навели да им је неприхватљива цена од 50 евра за мегават и да сматрају да би се они требали наћи у групи привредних субјеката којима је одређена цена струје од 35 евра за мегават.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације