СРПСКА демократска странка (СДС) конституисала је Главни одбор странке и именовала седам чланова Председништва.

На седници, која је у недељу одржана у Бањалуци, за чланове Председништва СДС тајним гласањем су изабрани Милан Миличевић, Вукота Говедарица, Недељко Гламочак, Немања Васић, Мићо Мићић, Радо Савић и Младен Босић.

За преседника Главног одбора СДС поново је изабран Милан Миличевић, који је и до сада обављао ту функцију, а Ненад Лалић изабран је за његовог заменика. Нови генерални секретар СДС биће Зоран Латиновић, некадашњи начелник општине Градишка.

Председник СДС Мирко Шаровић оценио је да је седница била успешна и да су већину одлука донели једногласно.

Прочитајте још - СДС: У трци три кандидата

- Када се ове активности заврше предложићу и свог заменика. Пред нама је много посла који треба да урадимо у наредним седмицама и месецима. Такође пред нама је најважнији политички циљ, а то су локални избори - рекао је Шаровић.

Оценио је и да је СДС на неки начин променио вођење политике.

- Може се рећи да је политика агресивнија. Желимо да конкуренцију оставимо иза. Бићемо врло конкретни. Уложићемо више енергије и труда и нећемо се бавити собом, него питањима која су пред нама. Мислим да ће се конкуренција трудити да размишља шта је то у мојој глави и у главама мојих пријатеља који су овде са нама - рекао је Шаровић.

Мирко Шаровић


ВЛАСТ ДО ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА?

МИРКО Шаровић каже да СДС имам јасан став и одговоре на питања око формирања власти, али да треба сачекати да прође 5. септембар.

- Српски члан Председништва је у два дана дао много различитих изјава по овом питању. Што ће тиче СДС имаћемо одговор и на то. Све опције су у игри. Можемо да будемо део извршне власти, али и не морамо - рекао је Шаровић.