Начелник општине Лопаре, др Радо Савић, и премијер Владе Републике Српске Радован Вишковић отворили су, у понедељак, у Лопарама нови погон фирме која ће у наредних две године да отвори 50 нових радних места.

- Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић изразио је задовољство, како каже, што је у крају, где се отварају нова радна места.

-То је оно је оно што импоније свакој власти, посебно сам захвалан власнику фирме Илији Стјепановићу што је имао снаге и воље да поред тога што има осам фирми у овој групацији и у иностранству и другом ентитету, дошао је овде у Лопаре у неразвијену локалну заједницу да на неки начин помогне суграђанима и да са овим капацитетима запосли ове људе и да шансу да остану овде и да раде- рекао је Вишковић.

Премијер РС Вишковић каже да је намера да за наредни период ова фирма утростучи број запослених и да је та инвестиција вредна више од 2 милиона КМ.

Прочитајте још - САБОР АКЦИЈАША НА МАЈЕВИЦИ: Окупили стару Југу

-Оно што је посебно битно и што импонује је да његови радници не одлазе и не напуштају Српску, као и да имају плате веће 1.000 КМ - истакао је Вишковић и најавио да ће у наредном периоду подржати ову форму.Начелник Савић каже да је „у последњих две године у општини Лопаре запослење је добило 400 мештана“. Отварње новог погона фирме која се бави израдом делова за термоенергетсле системе, по његовим речима, „још више јача привредни амбијент на Мајевици“.

-Пронашли смо инвеститоре који су отворили привредне погоне који су сви извозно оријентисани на тржишта западне Европе, сарадња са дијаспором је дала значајне резултате када је реч о привлачењу страних инвестиција. У овој години отворени су базени, такође је то инвестиција нашег Мајевичана који живи и ради у Швајцарској - рекао је Савић. у последње време бележимо ваљане резултати у области пољопривреде, изграђен је највећи воћњак у овом крају на 50 хектара земље, са 40.000 садница шљиве.Познати смо као воћарски крај, и као један од највећих произвођача шљиве, и у наредном периоду инвеститор ће изградити хладњаче за воће које ће се слати на иностана тржишта и која ће побољшати производњу свим воћарима нашег краја.