Требиње: Задужбина од 20 милиона КМ

Д. ЦУРАЋ

30. 08. 2019. у 09:41

У Требињу свечано почела изградња новог објекта гимназије "Јован Дучић". Херцеговцима ћу даровати храм знања, науке и мудрости, Гимназију која ће живети вековима - каже Родољуб Драшковић

Требиње: Задужбина од 20 милиона КМ

Макета нове зграде Гимназије / Фото Д. Цураћ

У БРЕГОВИМА је почела изградња новог објекта Требињске гимназије, задужбине Родољуба Драшковића који каже да је и досад највећа дела чинио на Велику Госпојину, па верује да ће тако бити и са најзначајнијом инвестицијом његовом животу, вредном чак 20 милиона КМ.

- Херцеговцима ћу даровати храм знања, науке и мудрости, Гимназију која ће живети вековима. Овом градњом ћемо добити слогу и јединство, ради очувања трајног мира и бољег живота у слободној Херцеговини, без граница - поручио је Драшковић, а свечаном почетку радова у Требињу је присуствовао и председник Владе РС Радован Вишковић.

Нису изостали ни извршни директор Савеза општина Источне Херцеговине Лука Петровић, градоначелник Требиња Мирко Ћурић, те бројне званице из привредног и политичког живота читавог региона.


БИСЕР

НОВА зграда гимназије "Јован Дучић" биће јединствене архитектуре, изграђена по највишим стандардима и најсавременије опремљена. На укупно 7.000 квадрата ће имати три спрата, 24 кабинета, лабораторије, библиотеку, амфитеатар, спортску дворану, мултифункционални простор за ваннаставне активности и ресторан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

TAKO

30.08.2019. 10:01

Тако би требали СВИ богати људи да нешто ураде за свој народ.

Nele

30.08.2019. 18:39

Kako god stekli i sta god,mnogo bi bilo lepse da je Miskovic ovako nesto uradio za Krusevac,Kostic za Novi Sad,Todor za Vrnjacku Banju,Kosle za Cacak...