Бомбе у смрт послале оца и сина

Д. Цураћ

субота, 24. 08. 2019. у 21:42

Бомбе у смрт послале оца и сина

Ранко и Милорад Ђурица

Трагедија у црно завила питомо херцеговачко село Хатељи код Берковића. Од експлозиија ручних бомби настрадали су Ранко Ђурица (51) и његов 15-годишњи син Милорад. Још нејасно шта се тачно догодило

УЖАС у Берковићима! Ранко Ђурица (51) и његов син Милорад (15) настрадали су од експлозивних направа, две ручне бомбе, у селу Хатељи.

Како нам је потврђено у Окружном јавном тужилаштву Требиње, отац и син, чија су тела пронађена у напуштеној кући, погинули су у петак касно после подне од активирања две ручне бомбе.

- Након извршеног увиђаја пронађене су две кашике од ручних бомби и још једна неексплодирана ручна бомба - потврдио је "Новостима" службеник за информисање Окружног јавног тужилаштва у Требињу Срђан Вукановић.

Трагедија се догодила у напуштеној кући Ђурица, а тела је након што је чуо експлозију пронашао рођак настрадалог Ранка, Драган Ђурица, који живи одмах до места где се и догодила несрећа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Црна серија самоубистава: Шесторо пресудило себи за месец дана

- Чим сам чуо експлозију истрчао сам и у просторијама нашао тела. Позвао сам одмах полицију и Хитну помоћ, али било је касно. Не знам ни шта да кажем, нити шта се десило. У шоку сам - рекао нам је Драган.

Дан након трагедије Берковићи - сабласно празни. У угоститељским објектима без музике, само понеки гост, али мало ко расположен за причу. Мештани кажу да не памте да се тако нешто десило у њиховом крају.

- Ево видите све. Никога у Берковићима. Сви у шоку. Ово је мало место, свако сваког зна, али само њих двојица знају шта се десило - рекао нам је један од ретких пролазника које смо затекли овде.


ДВЕ ВЕРЗИЈЕ

ПРВЕ, незваничне информацијe након трагедије биле су да су отац и син чистили земљиште у близини куће и помоћних објеката када је одјекнула детонација. Након тога, пронела се вест "да се сумња на убиство и самоубиство".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације