Гацко затрпано смећем

Д. ЦУРАЋ

четвртак, 22. 08. 2019. у 17:28

Гацко затрпано смећем
Запослени у комуналном предузећу "Комус" штрајкују већ осам дана. Траже плату и дугорочно решење за судбину фирме

Радници гатачког комуналног предузећа "Комус" штрајкују већ осам дана због чега је цео град затрпан смећем. Незадовољни радници, кажу, неће одустати од протеста док им се не измире сва дуговања.

Радници "Комуса" на почетку обуставе рада имали су захтев да им се исплате заостале плате за мај и јун, али и да се пронађе дугорочно решење за пословање те фирме пошто је, како тврде, финансијска ситуација све тежа. Једна плата уплаћена им је у уторак али неће почети са радом док им се не измири и друга плата. Са представницима Општине имали су састанке, али кажу, верују само начелнику Гацка Милану Радмиловићу, са којим се још нису састали.

- Поред плате тражимо и да се регулише статус фирме. Не желимо сваки пут да на овакав начин тражимо своје зарађене плате. Имали смо састанке са представницима Општине, али верујемо само на реч нечелнику Милану Радмиловићу који, по нашем мишљењу, једини може решити ову ситуацију - рекао је Милан Шупић, радник "Комуса".

Миро Братић каже да са платом од 500 марака тешко преживљава са својом петочланом породицом и да му свако кашњење све додатно отежава.

Прочитајте још - Са мазутом отишао и загађени ваздух

- С обзиром на то да путујем у два правца 52 километра, и имам четворо деце, мајку и жену, веома тешко се живи. Па да је барем редовна та плата од 500 марака. Поред тога, радим и приватно када год имам времена, а да нема тога не бих могао покрпити основне трошкове - истакао је Братић.

Радници "Комуса" Фото Д. Цураћ

У "Комусу" кажу да су спремни сви, па и они из канцеларија, да након што им се уплати плата почну да чисте град. Грађане Гацка моле за стрпљење, али кажу да немају другог избора.

Прочитајте још - Шут на депонију, па посао - Ми из канцеларија придружили смо се нашим колегама. Најтеже је нашим чистачима који нама практично зарађују плату. Ми смо се сви договорили да ћемо изаћи из канцеларија и заједно са њима да очистимо Гацко. И сами видите да је град претрпан смећем и то је катастрофа - рекла је Ивана Маљевић, радница "Комуса".

БЕЗ КОМЕНТАРА

ДИРЕКТОРКА "Комуса" Драгана Рудан имала је састанак са начелником општине Миланом Радмиловићем. Међутим, нико није био рапосложен за изјаве након тог састанка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације