Директор "Путева Српске" Ненад Нешић и градоначелник Требиња Мирко Ћурић озваничили су почетак радова на западној обилазници која ће спојити магистрални пут ка Мостару са магистралним путем према Дубровнику.

Укупна дужина обилазнице је пет и по километара, у првој фази радиће се око три километра пута, а укупна вредност радова је три милиона и 268.000 марака.

- Имамо грађевинску дозволу за првих 800 метара, а за преосталих 2,3 километра имамо обећање од Градске управе да ће се решити преостали имовинско-правни односи. Рок за изградњу је 36 месеци, али управо због тих нерешених односа он је толики - истакао је Нешић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ограничен увоз пилетине из Турске

На обилазници су предвиђена два кружна тока, један код "Града сунца", а други на спајању са магистралним путем према Дубровнику. Изградњу западне обилазнице финансирају у целости "Путеви РС" властитим средствима. Градоначелник Ћурић верује да ће решавање имовинско-правних односа пратити динамику радова.

- Ова саобраћајница планирана је средњорочним планом инвестиција Града, а реч је о капиталном пројекту. Осим спајања туристичко-пословног комплекса "Града сунца", планирамо на овом подручју и пословну и слободну зону, и нема разлога да се не испоштује динамика изградње западне обилазнице - рекао је Ћурић.


ПОНУДЕ

Нешић је најавио да ће 27. августа бити отворене понуде за избор најповољнијег понуђача за потпуну реконструкцију пута Требиње - Љубиње у дужини од 56 километара. Он је рекао и да је у трогодишњем плану "Путева Српске", уколико буде довољно новца, и реконструкција пута од Требиња према граничном прелазу Клобук ка Црној Гори.