ПОЛИЦИЈСКИ службеници Одељења за високотехнолошки криминалитет Управе кримналистичке полиције МУП-а Републике Српске реализовали су акцију „Инверзија“, под надзором Окружног јавног тужилаштва, а у оквиру које је у Теслићу ухапшен Душко Т.
Он се сумњичи да је почнио кривична дела искориштавање деце за порнографију и упознавање деце са порнографијом.

Прочитајте још: СИПА "чешља" Агенцију за високо образовање

Из Министарства унутрашњих послова РС је саопштено да је осумњичени, након криминалистичке обраде, по налогу поступајућег тужиоца пуштен на слободу.
У оквиру ове истраге је извршен претрес локације коју користи ухапшени и том приликом пронађено је и одузето више предмета који ће се користити у даљој истрази.
Из истраге сазнајемо да је осумњичени Душко Т. имао четири Фејсбук профила, а на сваком је имао по неколико хиљада пријатеља на којима су као профилне фотографије углавном деца.

Прочитајте још: УЖАС КОД СМЕДЕРЕВА: Мушкарац хтео да запали кућу, па се запалио, пламен захватио и његове родитеље!

Досадашња истрага отворила је сумњу да се ради о истинском предатору, који је знао да се дописује са децом узраста 12 до 13 година, а на почетку их је испитивао о свакодневним стварима, а касније о њиховом сексуалном животу.

-Такође их је питао да ли би хтеле да имају сексуални однос са њим. Наводио је жртве да се фотографишу без одеће и да му шаљу фотографије – испричао нам је извор из истраге.

Из МУП-а Српске данас су истакли да њихови службеници Одељења за високотехнолошки криминалитет настављају са надзором на друштвеним мрежама, а све у циљу спречавања и сузбијања дечије порнографије. Родитеље малолетне деце савјетују да буду опрезни приликом кориштења друштвених мрежа.

- Да не објављују на друштвеним мрежама фотографије деце, не прихватају за пријатеље оне које лично не познају, да не комуницирају са непознатим лицима и не дају своје личне податке, а о свему треба да подуче и своју децу –саопштено је из Министарства унутрашњих послова РС.