Радојичић и Ђуревић о сарадњи Београда и Вишеграда

Танјуг

субота, 17. 08. 2019. у 16:43

Радојичић и Ђуревић о сарадњи Београда и Вишеграда

Фото: Београд.рс

Градоначелник Београда боравио јеу Вишеграду где је са начелником ове општине у Републици Српској разговарао о успостављању привредне, туристичке и културне сарадње
ВИШЕГРАД - Градоначелник Београда Зоран Радојичић боравио је данас у Вишеграду где је са начелником ове општине у Републици Српској Младеном Ђуревићем разговарао о успостављању привредне, туристичке и културне сарадње.

Градоначелник Радојичић истакао је том приликом да се најбржи резултати могу очекивати у туристичкој сарадњи два града, саопштио је градски Секретаријат за информисање.

"Многи страни туристи који долазе у Београд желе да посете Вишеград због чувења које има у светским размерама. Туристи који долазе због Вишеграда могу бити усмерени према Београду и то је веома важан сегмент у којем можемо да напредујемо", додао је Радојичић.

Он је напоменуо да је важно наћи заједничке интересе и у том сегменту урадити ствари које су добре и за Вишеград и за Београд.

"Култура, спорт и уметност су сегменти у којима сигурно можемо много тога да урадимо, а верујем да ћемо споразумом о којем смо разговарали то дефинисати прецизније и имати јасне резултате у скоријој будућности", истакао је Радојичић.

Он је нагласио да је увек на посебан начин фасциниран и Вишеградом, као и ћупријом и Дрином.

"Андрићград је дао неку посебну димензију овом граду и радујем се да има све више туриста и да се Вишеград привредно развија", додао је Радојичић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић је истакао да је договорено да делегација вишеградске општине посети Београд где ће потписати протокол о сарадњи.

"Све више људи из Србије и Београда посећује нашу општину и надам се да ћемо у наредном периоду имати неколико заједничких пројеката, а на задовољство грађана из Републике Српске и Србије", нагласио је Ђуревић.

Он је оценио да је разговор био конструктиван и да су се гост и домаћин дотакли многих тема које у будућности могу бити од користи за оба града.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације