Помоћник министра правде у Влади Републике Српске за извршење кривичних и прекршајних санкција Перо Дуњић, одржао је данас, у просторијама Казнено-поправног завода Фоча, састанак са директорима казнено-поправних завода у Републици Српској.

Овом приликом је разматран прелиминарни извештај Европског комитета за превенцију тортуре и нехуманог или деградирајућег третмана или кажњавања (ЦТП), а према којем је Казнено-поправни завод у Бањој Луци добио високе оцене и признање за рад.

Када је реч о смештајним капацитетима, констатовано је да ће наставком изградње објекта новог затвора а којa је почела данас, на локацији у Голом Брду, Казнено-поправни завод Бијељина добити један од најмодернијих затворских комплекса у БиХ, чији ће капацитет бити за укупно 250 лица лишених слободе.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Цела Српска стала уз Србе у Федерацији

На састанку је закључено да је стање безбедности у свим казнено-поправним заводима у Републици Српској на одговарајућем нивоу те да се, у потпуности, примењује Закон о извршњу кривичних и прекршајних санкција Републике Српске.