УГОВОР ПУТЕВА РС И ОПШТИНЕ СТАНАРИ: За реконструкцију деонице Тедин Хан-Криж 6.561.870 КМ

С.М.

среда, 14. 08. 2019. у 14:43

УГОВОР ПУТЕВА РС И ОПШТИНЕ СТАНАРИ: За реконструкцију деонице Тедин Хан-Криж 6.561.870 КМ

Ненад Нешић директор Путева РС и Душан Панић начелник општине Станари

Овај пут ће повезивати општине Станари, Прњавор и Теслић са федералном општином Тешањ, рекао је Нешић

Начелник општине Станари Душан Панић и вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић потписали су уговор о заједничком улагању у реконструкцију деонице регионалног пута Тедин Хан-Криж предрачунске вриједности 6.561.870 КМ. Реч је о радовима на поддионици Зеленковићи-Доњи Витковци у дужини 8,2 километра, који ће у износу од око 5.000.000 КМ финансирати "Путеви Српске", а са 1.500.000 КМ општина Станари.


- Овај пут ће повезивати општине Станари, Прњавор и Теслић са федералном општином Тешањ, рекао је Нешић новинарома и додао да су средства предвиђена у средњорочном плану овог предузећа за 2019/2021. годину.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Гради се регионални пут Враца-Требевић


Он је навео да општина Станари мора да реши имовинско-правне односе након чега ће "Путеви Републике Српске" поднети захтев за издавање грађевинске дозволе, те провести поступак избора најбољег понуђача, као и стручно-технички надзор.

- Очекујемо да у овој години изаберемо најбољег понуђача, а да на прољеће кренемо са радовима, који би требали да трају 180 дана, рекао је Нешић.

Панић каже да ће општина Станари издвојити и додатна средства за рјешавање имовинско-правних односа дуж трасе.


- Тренутно немамо проблема у поступку експропријације, изузев што је доста спора процедура. Ради се о три катастарске општине Церовица, Остржња Доња, те Станари, која је већ завршена, рекао је Панић.

Он је додао да је реч о макадамском путном правцу који датира још од периода управе Османске власти.


Ненад Нешић директор Путева РС и Душан Панић начелник општине Станари

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације