Први бањалучки "Октоберфест 2019" биће одржан посљедњег викенда у септембру, чиме ће Бањалука постати богатија за још једну атрактивну манифестацију посвећену пиву, доброј забави и музици.


Сви посетиоци ће по популарним ценама улазница, пива и хране имати прилику да уживају и у богатом музичком програму, најавили су организатори из Центра за маркетиншки развој.


Овај фестивал је организован по узору на највећи фестивал пива на свету - минхенски "Октоберфест", па ће и бањалучки посетиоцима понудити пиво, кобасице, переце, добру музику и провод, али и домаћу делицију - бањалучки ћевап.


Организатор манифестације Дамир Ковачевић рекао је да ће за потребе одржавања овог "Октоберфеста" на тврђави Кастел бити обезбеђен велики наткривени простор како време не би утицало на одржавање фестивала.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Немачки амбасадор Шиб свечано отворио Октоберфест у Београду


Ковачевић је навео да је намера да се посетиоцима понуди најмање седам врста пива, и то у великим стакленим криглама.


- Понуда хране биће слична оној на чувеном минхенском `Октоберфесту`, од кољеница, кобасица, переца, па до нашег ћевапа који воле да пробају туристи, истакао је Ковачевић.


Када је реч о музичком делу манифестације, Ковачевић је истакао да су за сада договорени наступи група "Гарави сокак" за 27. септембар и "Аеродрома" за 28. септембар.


Са циљем богаћења туристичке понуде град Бањалука подржао је организацију првог бањалучког "Октоберфеста" и уврстио га у календар туристичких манифестација града за ову годину.


Град Бањалука у овој години финансијски подржава укупно 22 различита дешавања, који се налазе у календару туристичких манифестација.