Цвијановић: Нема додатних средстава за Оружане снаге БиХ

Танјуг

09. 08. 2019. у 22:11

Цвијановић: Нема додатних средстава за Оружане снаге БиХ

Фото Архива ВН

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да није потребно издвајати додатна средства за Оружане снаге БиХ јер је њихов мандат лимитиран
Председница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да није потребно издвајати додатна средства за Оружане снаге БиХ јер је њихов мандат лимитиран.

"Морамо имати у виду шта су стварне потребе ове земље када је реч о Оружаним снагама БиХ и да ли је потребан додатни издатак, с обзиром на њихову улогу и ако се зна да не очекујемо да се боре против било кога", рекла је Цвијановић новинарима у Мркоњић Граду, преноси РТРС.

Она је то рекла одговарајући на питање како коментарише изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића да је потребно додатно издвајање средстава за Оружане снаге БиХ, и подсетила да је њихов мандат лимитиран и да оне не представљају оно што су неке друге оружане снаге.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Cvijanović i Vigemark: Što pre formirati Savet ministara

"Свака померања према неком војном савезу подразумевала би прописане услове о издвајању новца из буџета у односу на бруто домаћи производ , што није потребно", рекла је Цвијановић и додала да новац може бити корисније употребљен за многе друге намене, међу којима су инфраструктура и здравство.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације