Гајић остаје у притвору

О. МАТАВУЉ

10. 08. 2019. у 07:20

Гајић остаје у притвору

Убиство Славише Крунића Фото Д. Поздеровић

Истрага о ликвидацији Славише Крунића из Бањалуке улази у завршну фазу. Терети се за учешће у ликвидацији власника агенције "Сектор секјурити"

ВРХОВНИ суд РС је за још три месеца продужио притвор бившем раднику "Сектор секјуритија" Родољубу Гајићу (35), осумњиченом за учешће у убиству власника те агенције Славише Крунића и Жарка Павловића и рањавању Горана Илића.

Притвор је продужен на захтев Републичког тужилаштва РС због бојазни да би боравком на слободи Гајић могао да омета поступак скривањем доказа и утицајем на сведоке, али и због такозваног узнемирења јавности.

Гајић, који је био Крунићев човек од поверења, терети се да је убијеном нападачу Жељку Ковачевићу откривао податке о навикама и кретању свог газде. Верује се да су убице управо од њега сазнале да је Крунић у критично време боравио у викендици у Гламочанима, јер му се реновирао стан у Бањалуци.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Сахрањен Славиша Крунић

Сумња се и да је Гајић знао када ће убиство бити извршено јер је, према распореду, требало да ради у ноћи када је убиство извршено, али се претходно с колегом заменио за смену. Незванично се помињало да је Гајић издао Крунића, јер је Ковачевићу дуговао новац.

Истрага у целом случају интензивно се води, а Тужилаштво је недавно затражило допуну обдукционог налаза убијеног Ковачевића, како би се утврдило којим оружјем и са које удаљености је убијен. Будући да је рањени Илић пуцао према нападачима, веровало се да је погођен хицем из пиштоља.

- Ране на телу указивале су да би се могло радити и о пројектилу из пушке, па се појавила сумња да је Ковачевић страдао од "пријатељске ватре", односно да га је усмртио неко од нападача - каже извор близак истрази.


Родољуб Гајић


Злочин се догодио 22. априла у Гламочанима код Бањалуке. Убице су Крунића у заседи чекале на макадамском путу у близини његове викендице. Када је џип "тојота", у коме се возио с телохранитељима, успорио на кривини, убице су са две стране из аутоматских пушака отвориле ватру. Крунић, који је седео позади, рафалом је погођен у главу, а сувозач Павловић у груди. Возач Илић је рањен у руке и ноге. У размени ватре убијен је нападач Жељко Ковачевић, који је погођен у стомак.


БЛИСКИ САРАДНИК

РОДОЉУБ Гајић је у "Сектор секјуритију" радио седам година, а колико поверење је уживао код Крунића сведочи чињеница да је био задужен за обезбеђење његове жене и деце, коју је чак возио у школу. Да је реч о једном од најближих сарадника видело се и током сахране на којој је Гајић носио ковчег с Крунићевим телом и спустио га у раку.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације