Бањалучанин из Фоче хоће у затвор у Србију

В. Митрић

четвртак, 08. 08. 2019. у 14:26

Бањалучанин из Фоче хоће у затвор у Србију

Адвокат Душко Томић Фото В. Митрић

Ненад Радинковић послат на издржавање казне у затвор у Источном Сарајеву. Породица, које заступа адвокат Томић, траже да, одмах, буде пребачен

БАЊАЛУЧАНИН Ненад Радинковић, који робија четворгодипњу робију, јер га је Окружни суд у Бањалуци, правоснажно осудио, проглашавајући га одговорним за смрт, у удесу у том граду, пре скоро пуних десет година, овдашњег младића Николу Ђуровића, пребачен је из затвора у Источном Сарајеву у КПД Фоча, рекао нам је његов адвокат Душко Томић.


Прочитајте још: ДВЕ ТРАГЕДИЈЕ У ЧЕТИРИ САТА: Погинули трактористи


Радинковић је, у БиХ, изручен пре годину дана, из Белгије, по потерници Окружног суда из Бањалуке, па је послат на издржавање казне у затвор у Источном Сарајеву. И Радинковић и његова породица, које заступа адвокат Томић, траже да, одмах, буде пребачен на издржавање казне у Србију, чије држављанство има.


Прочитајте још: Љубавника наговарала да јој убије мужа, добила 10 година робије


- Чудно нам је да, из безбедносних разлога, разлога пребачен у КПД Фоча, где казну не издржавају ни они који су „повратници“ у чињењу кривичних дела у области саобраћаја – каже Томић. -Отићи ћу у затвор у Источно Сарајево да видим каква то опасност прети мом клијенту. Сигурно му не прети породица Ђуровић, коју, такође, заступан и нисмо ни тражили одшетни захтев, јер они сматрају да није он крив за смрт њиховог сина јединца. Ко онда може, данас, да прети Радинковићу? Тражићемо одговор и на то питање и зашто је у Фочи.

Томић подсећа да је удес у ком је живот изгубио деветнаестогогодишњи бањалучки младић био језив, „који је возио „пунта“ и на кога је налетео „ауди“ за чијим воланом је био Радинковић код кога је регистрована брзина од 168 километара на час“! Радинковићев адвокат каже да се Радинковић „током године дана суђења бранио ћутањем, очигледно не слутећи колику ће казну да добије“.

- Ко је још учествовао у удесу и како се Радинковићев ауто нашао на аутомобилу несрећног дечака, није расправљано на суду, али се надам да ће доћи до понављања поступка - истиче Томић. - Засад је најважније да оде на издржавање казне у Србију, а онда ћемо да радимо на том случају корак по корак, у интересу правде и права.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)