Јанош Пеликан победник друге етапе „Трке кроз Србију“

Д.Л.

31. 07. 2019. у 21:20

Јанош Пеликан победник друге етапе „Трке кроз Србију“

Јанош Жомбор Пеликан

Победник друге етапе Међународне бициклистичке "Трке кроз Србију" је члан мађарског тима "Панона" Јанош Жомбор Пеликан
Победник друге етапе Међународне бициклистичке "Трке кроз Србију" је члан мађарског тима "Панона" Јанош Жомбор Пеликан /Јанос Зсомбор Пеликан/ који је етапу од Јахорине до Прибоја превезао за три часа 11 минута и 19 секунди, саопштио је организатор ове спортске манифестације.


Жуту мајицу - водећег у укупном пласману и после другог дана трке задржао је италијански бициклиста Енрико Салвадор /Енрицо Салвадор/.


Мађарски бициклиста имао је највише снаге у етапи дугој 142 километра, а готово половина те дионице била је изузетно тешка и много је више одговарала брдским возачима.


Прочитајте још: У Источном Сарајеву старт „Трке кроз Србију“: 150 учесника из 30 земаља


- Трудио сам се да возим агресивно од самог старта, нападао сам на прва два брда и видио да имам шансу. У финишу сам имао и мало среће, али мислим да сам је заслужио, јер сам стварно дао све од себе, рекао је Пеликан.


Иза њега су кроз циљ прошли Моран Вермулен /Моран Вермулен/ из аустријског тима "ВСА КТМ", те возач италијанског тима "Мито" Давид Бауће /Давиде Бауце/.


Највише разлога за задовољство имао је победник прве етапе Салвадор, који је стигао у главној групи и повећао предност у генералном пласману са двије на четири секунде испред земљака Матеа Ђина Пегорара /Маттео Гино Пегораро/.


Сутра су на програму "Трке кроз Србију" двије полуетапе, а времена ће се на крају сабрати у једну. Прва се вози на Златибору, а затим ће караван бити транспортован до Мионице, где ће у вечерњим часовима бициклисти поново на друм.


Последња етапа на програму је у петак од Мионице до Пожаревца.

Међународна бициклистичка "Трка кроз Србију" у којој је 150 учесника из тридесетак земаља стартовала је јуче из Источног Сарајева. То је први пут да ово такмичење почиње из Републике Српске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Marko

01.08.2019. 00:09

Ovu trku treba negovati i ciniti je boljom iz godine u godinu.Izuzetan dogadjaj