ПОЛИЦИЈА трага за лоповима који су провалили у фирму "Бепро" у Великом Блашком код Лакташа, из које су украли метални сеф у којем се налазило више од 40.000 марака!

Провала се догодила у ноћи између недеље и понедељка. Како сазнајемо у ПУ Бањалука, лопови су обили прозоре на службеним канцеларијама фирме "Бепро", која се бави израдом бетонских производа.

Прочитајте још: Пробушили зид и украли металну касу

- По уласку у унутрашњост лопови су украли метални сеф, који није био фиксиран, као и друге вредне предмете. У сефу се налазила већа количина новца, више од 40.000 КМ - каже извор близак истрази.

Прочитајте још: Специјалци опљачкали комби који је превозио новац Уникредит банке, осуђени на 40 година

Он појашњава да је опљачкана фирма опремљена надзорним камерама, а снимци су изузети како би се преко њих утврдио идентитет провалника. Верује се и да лопови нису случајно одабрали "Бепро", као мету и сумња се да су тачно знали колико новца се налази у сефу. Није искључено и да су имали инсајдера из фирме или човека који је "типовао" цели посао, због чега ће бити испитани сви запослени из ове фирме.

СЛИЧНОСТИ СА "КОРТОМ" ПОЛИЦИЈА истражује да ли је провала у "Бепро" повезана са пљачком у тржном центру "Корт" у Козарцу код Приједора, где је прошле седмице такође украдена метална каса са 4.000 КМ. Лопови су тада на бочном зиду направили рупу, тако што су пробушили металне паное и ушли у унутрашњост "Корта". Незванично сазнајемо да у оба случаја постоје одређене сличности, па се не искључује да је реч и истим провалницима.

Марија Маркановић, портпарол ПУ Бањалука, каже да је након примљене пријаве извршен увиђај и прикупљени одређени трагови.

- Украден је метални сеф и други предмети, а тачан износ материјалне штете ће накнадно бити утврђен. Са свиме је упознат дежурни тужилац и у току је рад на идентификовању осумњичених и расветљавању тог кривичног дела - рекла је Маркановићева.

Нико засад није ухапшен или осумњичен за ову провалу. Незванично сазнајемо да полиција проверава и да ли се цели случај може довести у везу са провалама, које су у последње време забележене у бањалучком и приједорском региону, јер постоје индиције да би се могло радити о истим извршиоцима.

У фирми "Бепро", која је власништво Звонимира Кресојевића, у уторак нису желели да коментаришу овај случај.

- Нико од запослених, ни директор неће давати никакве изјаве за медије - саопштено нам је у фирми.