Српска: Студенти желе активно да учествују у реформи образовања

Д. Л.

петак, 19. 07. 2019. у 14:50

Српска: Студенти желе активно да учествују у реформи образовања

Фото: В. Трипић

Унија студената Републике Српске сматра да је крајње време да Српска почне да прати светске трендове када је реч о високом образовању
УНИЈА студената Републике Српске сматра да је крајње време да Српска почне да прати светске трендове када је реч о високом образовању, како би постала видљивија и препознатљивија на међународном плану, те очекује да ће и студенти бити укључени у процес реформе високог образовања.

- С обзиром на то да је за овако озбиљан процес, каква је реформа високог образовања, потребно сагледати многе ствари из различитих углова, а између осталог и из угла студената, као једног од најбитнијих, јер сам процес директно утиче на њих, саопштено је из Уније.

Из Уније очекују да ће и студенти активно учествовати у процесу реформе високог образовања, те стављају на располагање своје капацитете како би се заједнички дошло до што бољих резултата.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Факултети у Српској се празне - а млади поручују да неће дипломе и биро

Унија студената Републике Српске поздравља планове Владе Републике Српске и Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске по питању мера за побољшање стања у високом образовању.

- И сама Унија студената Српске већ дуже време указује на неке од проблема који постоје у тренутном систему високог образовања, а које је у својој анализи уочило и Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, тако да је свака промена у погледу њиховог решавања добродошла, наводи се у саопштењу.



Пратите нас и путем иОС и андроид апликације