Милион марака за подстицаје и нова запошљавања у Бањалуци

Д. Л.

петак, 19. 07. 2019. у 23:46

Милион марака за подстицаје и нова запошљавања у Бањалуци
За подстицаје намењене самозапошљавању пријавио се 71 незапослени Бањалучанин
НА јавни позив за доделу подстицаја у запошљавању, за који је из градског буџета обезбеђен 1,1 милион марака, поднета су 222 захтева, потврђено је у Оделењу за привреду града Бањалука.

Према подацима оделења, комисија ће наредних дана обрадити пристигле захтеве, бодовати их и предложити листу оних који испуњавају услове јавног позива.

За подстицаје намењене повећању продуктивности и конкурентности конкурисао је 151 привредни субјект.

Од 151 привредног субјекта, њих 144 из категорије малих и средњих предузећа желе подстицај за суфинансирање набавке основних средстава, док су седам захтева доставиле средње стручне школе за суфинансирање набавке опреме за опремање кабинета за практичну наставу.

Град Бањалука је за опремање кабинета школа издвојио 200.000 конвертибилних марака, што је дупло више у односу на ланe.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пословна зона Рамићи-Бања Лука „отвара врата“ за инвеститоре

Ова мера је, како наводе у Оделењу за привреду, осмишљена у сарадњи са више домаћих компанија и усмерена је на "производњу" недостајућих дефицитарних занимања на тржишту рада.

За подстицаје намењене самозапошљавању пријавио се 71 незапослени Бањалучанин.

Подстицаје је током прошле године, у укупној вредности од милион марака, користило 49 привредника, 46 незапослених грађана, те шест средњих школа.

Овогодишњи јавни позив за доделу подстицајних средстава у функцији запошљавања био је отворен од 14. јуна до 15. јула, а на позив су се могли пријавити привредници, незапослени и средње стручне школе.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације