Тражећи гљиве, нашао скелет

О. МАТАВУЉ

среда, 17. 07. 2019. у 21:02

Тражећи гљиве, нашао скелет

Фото Д. Поздеровић

У шуми у бањалучком насељу Драгочај мештанин нашао посмртне остатке непознате жене. Ћосић: То је била лобања прекривена маховином, а патике пуне ситних костију. Вероватно је реч о особи несталој пре пет година

Људски скелет, највероватније женске особе, пронађен је у шуми у бањалучком насељу Драгочај. Засад нема поузданих информација о коме се ради, ни шта је био узрок смрти.

У ПУ Бањалука наводе да је, након пријаве, обављен увиђај и по налогу тужилаштва посмртни остаци су превезени у Завод за судску медицину РС на форензичко-антрополошку анализу.

- У току је рад на идентификацији скелетних остатака - рекла је портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Виљушкарем однели касу и украли камере

Након проналаска скелета полиција је одмах почела да проверава базу несталих особа у последњих десетак година. На основу тога, али и одевних предмета који су пронађени на скелету, појавиле су се одређене индиције о идентитету, које се истражују.

- Постоје претпоставке да се ради о старијој жени чији је нестанак пријављен пре неких пет-шест година. Међутим, ништа не треба прејудицирати док се све детаљно не испита и провери - наводи извор близак истрази.

Он каже да у циљу идентификације тужилаштво наложило да се са скелета изузму узорци за ДНК анализу. Појашњава да ће ти узорци бити упоређени са неспорним ДНК траговима сродника нестале жене.

- Резултати вештачења се могу очекивати тек за неких десетак дана - каже саговорник "Новости".

Зарифа Маколи, Жељка Стевановић

Скелет је пронашао мештанин Петар Ћосић када је отишао у шуму да тражи гљиве. Бањалучким медијима испричао је да га је то толико шокирало да се једва вратио кући.

- Ушао сам у шуму и прешао преко једног потока на другу страну. Пар метара даље угледао сам нешто попут камена. Био је зеленкасте боје. Помислио сам "откуд такав камен у шуми", па сам пришао ближе. Више не знам да ли сам га ухватио руком или окренуо ногом, али када сам то учинио заледио сам се. Није се радило о камену, већ о људској лобањи која је била прекривена сувим лишћем и са мало маховине - рекао је Ђосић за Српскаинфо.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Због норме наставници иду од школе до школе

Он каже да је после неколико секунди испод лишћа приметио и патике.

- Померио сам их и биле су пуне ситних костију. Читав скелет се јасно могао видети. Био је обучен у неку плаву хаљину, али нико то са сигурношћу не може више рећи, јер се та тканина у потпуности распала - рекао је Ћосић.


Даница Ђорђић ,Дренка МилетићНЕСТАЛЕ БЕЗ ТРАГА

У последњих десет година бањалучкој полицији пријављени су нестанци најмање четири жене, које нису пронађене и чија је судбина непозната. Према бази несталих лица на веб страници МУП РС то су:

Жељка Стевановић (1979), нестала 8. марта 2018. у Рекавицама када се удаљила из куће својих родитеља.

Даница Ђорђић (1956), нестала 21. априла 2016. када се удаљила из своје куће у Трну код Лакташа.

Зарифа Маколи (1965), нестала у Бањалуци 22. септембра 2015.

Дренка Милетић (1964), нестала у Бањалуци 13. фебруара 2011.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)