БЕЗБРИЖНА вожња на рингишпилу замало се претворила у велику трагедију у селу Мачковац код Лопара, када је, током вожње, дошло до пуцања металне конструкције рингишпила, при чему је повређено десет особа, међу којима је било и деце.

Несвакидашња незгода догодила се у четвртак вече око 22.15. Рингишпил је током вожње пукао напола, у тренутку када се на њему возило 24 људи, а онда је дошло до рушења и пада металне конструкције.

- На рингишпилу је било много људи и одједном је пукао напола. Попут леденице. Људи су попадали и онда је настала паника и вриска, и срећа је да нико није погинуо - причају очевици трагедија.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СВЕШТЕНИЧКИ ДОМ КРАСИ ШЕСТОРО ДЕЦЕ: Попадија на свет донела тројке!

Портпарол ПУ Бијељина Александра Марић каже да је случај пријављен у ПС Лопаре, одакле су одмах изашли на лице места.

- Утврђено је да је приликом окретања великог рингишпила дошло до пуцања његове конструкције. У тренутку незгоде на рингишпилу су се налазиле 24 особе, од чега је десеторо повређено - рекла је Марићева.

Сви повређени превезени су у Дом здравља у Лопара, где су им констатоване лакше повреде и нико није задржан на даљем болничком лечењу.


Пукао рингишпил Фото ТВ БН

Увиђају је присуствовао и инспектор рада Инспектората РС, који је утврдио да власник рингишпила није имао употребну дозволу за локацију на којој се несрећа догодила.

- Увидом у предочену документацију утврђено је да је реч о субјекту, који је регистрован у Брчком и који поседује употребну дозволу за спорни рингишпил, издату од овлашћене лиценциране куће, али за локацију на подручју Угљевика - саопштио је Инспекторат РС.