Документарац Љепота крајности добио награду на фестивалу

Д.Л.

четвртак, 11. 07. 2019. у 14:05

Документарац Љепота крајности добио награду на фестивалу
Филм "Љепота крајности" ушао је у званичну селекцију још три међународна фестивала туристичко-авантуристичких филмова
Филм "Лјепота крајности", рађен у продукцији Радио-телевизије Републике Српске, аутора Бранка Лазића добио је награду за најбољи туристички филм у филмској продукцији на недавно одржаном Трећем интернационалном фестивалу туристичко-еколошко документарног филма "ВРМДжА ФЕСТ 2019" у Србији.

Филм је снимљен 2018. године у кањону Тијесно поред Бањалуке за време одржавања фестивала "Дрил енд чил", у организацији пењачког клуба "Екстримо", саопштено је из Службе за комуникацију и промоцију Радио-телевизије Републике Српске.

Међународни стручни жири - режисер из Ријеке и директор "Хистори филм фестивала" Бернардин Модрић, филмски критичар из Ниша Дејан Дабић и новинар агенције Бета Саша Ђорђевић одлучили су да је филм о несвакидашњем пењачком фестивалу "Дрил енд чил" најзанимљивија филмска продукција на фестивалу ове године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Почео шести позоришни фестивал "Театар у тврђави”

У саопштењу је наведено да овај филм представља причу о младима из целог света који долазе на овај фестивал и на висини од неколико стотина метара уживају у авантури преласка кањона на тракама које су разапете између његових врхова.

Екипу филма чине сниматељи Данијел Павловић и Дејан Рачић, монтажер Ведран Марић, продуцент Александар Шевић и режисер Бранко Лазић.

Филм "Лјепота крајности" ушао је у званичну селекцију још три међународна фестивала туристичко-авантуристичких филмова.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације