МАРИЈАНА Кајкут Иванковић (36) из Бањалуке је погинула када је у насељу Врбања аутомобилом БМВ слетела с пута и ударила у црквену ограду. Трагедија се догодила у зору 11. јула, у Улици Раде Радића на деоници пута Бањалука - Челинац.

После изласка из кривине у којој је, највероватније, изгубила контролу над возилом, те ударца у бетонску ограду порте, лимузина је завршила на супротној страни улице, а несрећној жени која се враћала кући није било спаса.

На лицу места нису уочени трагови кочења, због чега се сумња да је Мирјана заспала за воланом, а верује се да је кобно било то што није користила сигурносни појас...

ПРОЧИТАЈТЕ И: ПОСЛЕ ПОГИБИЈЕ ТРОЈИЦЕ МЛАДИЋА: Спорна деоница да се обезбеди!

- Увиђај су обавили бањалучка Саобраћајна полиција и дежурни тужилац Милан Росић који је наложио обдукцију у Заводу за судску медицину Републике Српске - каже представник за медије Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци Маја Ђаковић Видовић, док житељи Врбање сведоче о томе да је жена страдала надомак кућног прага, те да је иза себе оставила супруга и двоје малолетне деце.

Овом трагедијом је настављен је црни јулски биланс саобраћајних несрећа на друмовима Српске. Подсетимо, од почетка месеца је у саобраћају живот изгубило чак седам особа, од којих шесторо за само шест дана...

Фото Д. Поздеровић

СТАТИСТИКА

АГЕНЦИЈА за безбедност саобраћаја РС саопштава да је од почетка 2013, па до краја 2018. у 748 удеса погинуло 810 људи - махом због пребрзе вожње и, најчешће, током јула и августа.