Лукач: БиХ не жели да подигне оптужницу против Вучићевог нападача

Танјуг

понедељак, 08. 07. 2019. у 15:06

Лукач: БиХ не жели да подигне оптужницу против Вучићевог нападача

Фото Д.Поздеровић / Драган Лукач

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је већи прилив миграната у првих шест месеци ове године у односу на прошлу годину
На ниову државе БиХ не постоји жеља да се подигне оптужница за случај напада на председника Србије Александра Вучића у Сребреници пре четири године, изјавио је данас министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.


Он је новинарима у Бањалуци рекао да сматра да за оптужницу има материјала за тај случај напада на Вучића.


Лукач је, како је пренела АТВ, рекао да тај случај напада на председника Вучића није у надлежности МУП-а Српске.


Тог 11. јула 2015., Вучић је као тадашњи премијер Србије присуствовао комеморацији у Меморијалном центру у Поточарима, код Сребренице, а након тога је на улазу у гробље, где је требало да ода пошту жртвама најпре погођен каменом у лице и том приликом лакше повређен и сломљене су му наочаре.


На њега је насрнула разуларена маса, али су Вучић и људи из пратње евакусани, док су, уз погрдне повике, према њима летели ципеле, фалше пуне воде и камење.


Инспиратори и починоци овог напада до данас нису идентифиовани нити је покретан било какав поступак.ЛУКАЧ: БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА ЗАДОВОЉАВАЈУЋА, ПОСЕБНА ПАЖЊА БИЋЕ ПОСВЕЋЕНА ПИТАЊУ МИГРАНАТА
Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да је у првих шест месеци ове године безбедносна ситуација у Српској задовољавајућа, али да ће посебна пажња бити посвећена питању миграната јер је њихов прилив у БиХ већи за 200 одсто него лани.

"Већи је прилив миграната у првих шест месеци ове године у односу на прошлу годину, али смо успели да грађане Републике Српске заштитимо од кривичних дела која би могли да почине мигранти", рекао је Лукач новинарима у Бањалуци након Колегијума министра унутрашњих послова, на којем је анализаран над овог министарства.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -ДОБРОВОЉНИ ДАВАЛАЦ КРВИ: Спасао живот знаним и незнаним

"МУП Српске је спреман дати 100 полицајаца да раде са Граничном службом БиХ", рекао је Лукач, пренели су бањалучки медији.

На колегијуму је било речи и о обезбеђивању скупа у Поточарима, где ће, како каже министар, бити присутан велики број полицајаца.

Коментари (1)

milijan

10.07.2019. 07:28

Normalno da ti to ne zelis. E moj "ministre" nisi ni za obicnog pandura. Nestrucnost i nesposobnost.