Поп трговац експлозивом брани се са слободе

О. МАТАВУЉ

петак, 05. 07. 2019. у 12:40

Поп трговац експлозивом брани се са слободе

Бојан Глишић / Facebook / Фото МУП Републике Српске

Саслушан свештеник Бојан Глишић, ухапшен са експлозивом који је намеравао да прода прикривеним истражиоцима. Није имао браниоца и није негирао оптужбе за које се терети

БОЈАН Глишић (38), православни свештеник Дабробосанске митрополије, који је ухапшен због шверца експлозивом, након саслушања у Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву пуштен је на слободу. Портпарол Тужилаштва Невен Крамер за "Новости" каже да се поступак против осумњиченог свештеника наставља, али да ће се бранити са слободе.

- МУП РС је против свештеника поднео извештај Тужилаштву због сумње да је починио кривично дело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја. Будући да су уз извештај већ доставили све доказе против осумњиченог, предметни тужилац је оценио да не постоје разлози за предлагање мере притвора - рекао је Крамер.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Поп "пао" у продаји експлозива, на примопредају повео своју децу!

Незванично сазнајемо да поп Глишић током саслушања није имао браниоца, нити је негирао кривицу јер је практично ухваћен на делу.

Као што су "Новости" писале, Глишић је ухапшен у оквиру акције "Лотика" када је прикривеним истражиоцима Управе за тешки и организовани криминал МУП РС продао одређену количину експлозива. Да шок буде још већи, на примопредају је повео и своју децу, коју је возио у истом аутомобилу са "нарученим" експлозивом.

У претресима полиција је код њега пронашла и одузела два килограма различитог експлозива, више комада иницијалних каписли, распрскавајућу мину усмереног дејства, такозвани МРУД, више муниције различитог калибра, неколико СИМ картица и мобилних телефона.

Петар Глишић, отац ухапшеног свештеника, појединим медијама је потврдио да је експлозив пронађен код његовог сина у аутомобилу.

- Никад нико у породици није био криминалац. Нормална смо фамилија која никада није имала проблема са законом, али у данашње време све се може. Од стране полиције све је било коректно. Нашли су неке ствари које се не смеју држати, и то је то. Бојан никада није имао проблема са законом - рекао је Петар.


СПЦ БЕЗ КОМЕНТАРА

ИАКО је у оквиру акције претресен и парохијски дом у Борикама код Рогатице, где је Глишић службовао последња два месеца, Српска православна црква се и даље не оглашава поводом овог незапамћеног скандала. На упит из "Новости" два дана нико није одговорио, а запослени у Дабробосанској митрополији наводе да нико, сем митрополита Хризостома, нема право да даје изјаве за медије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

РОБИА

05.07.2019. 15:31

Ma samo tako ! Znachi zakona nema i ne vazhi.....Vidimo gde smo.Znachi bez oruzhja nikuda .

Rade Bg

05.07.2019. 17:37

R.S.je puna oruzija municije exploziva bombi i drugog arsenala.Cuj Policijska AKCIJA! Pa svaka kuca ima sve to. Da li ne treba da ima u muslimanskom okruzenju? Kada je svadba to se puca iz kalasnjikova samo tako. I VI BEDNICI STE NASLI JEDNOG POPA. Bravo za akciju. DEBILI.

Savesni Naprednjak - EU !

05.07.2019. 18:19

Šta je sad? Jel vama možda krivo ? Što ste bre svi toliko ljubomorni i zli !?