РАДНИК "Електропреноса БиХ" М. В. (49), из Бањалуке, током извођења радова на трафостаници у Прњавору повређен је од струјног удара и задржан је на лечењу у Универзитетском клиничком центру у Бањалуци. Незгода је проузроковала трочасовни нестанак електричне енергије на прњаворском подручју, а из полиције је потврђено да је М. В. повређен у среду око 10 часова на трафоу у Улици Јована Дучића.

- У току је увиђај, којем присуствују инспектори заштите на раду да би биле утврђене околности у вези са наведеним догађајем, а о свему је обавештен и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

"Новости" из извора упућеног у овај случај сазнају да је за длаку избегнута трагедија. Срећна је околност да је радник при вршењу радова био добро заштићен радним оделом. Но, упркос томе, опечен и оборен је на земљу услед струјног удара од 110 киловата са трафостанице.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЕКОЛОШКИ ИНЦИДЕНТ У “ИНЦЕЛУ”: После анализе земљишта биће предузете мере

Инспектори настоје да расветле околности како је дошло до хаварије, односно повреде радника, након чега је дошло до трочасовног искључења струје ради увиђаја.

- Санитетским возилом Дома здравља Прњавор у 11.05 у Ургентни центар УКЦ РС примљен је пацијент М. В. (49). Према речима др Драгана Ракановића, начелника Ургентног центра, пацијент је задобио опекотину леве руке, а у току је даља дијагностичка обрада пацијента. Његово здравствено стање засада је стабилно и он остаје на даљем болничком лечењу и праћењу - саопштено је у среду "Новостима" из УКЦ РС.