СЛАВИША Ратковић (53) из Требиња хицем из пиштоља убио је у уторак своју супругу Љиљану Ратковић (51), ћерку ратног начелника Требиња Божидара Вучуревића, а потом је себи пуцао у главу.

Ратковић је, чудом, преживео пуцањ и сатима је рањен лежао на месту злочина. Потом је збринут у требињској болници и због тежине повреда пребачен је у Клинички центар Црне Горе. Смештен је у Одељење интензивне неге, налази се у коми и лекари се боре за његов живот.

Злочин, који је потресао Требиње, догодио се у уторак око 15.30 у згради Фонда здравственог осигурања Републике Српске где је убијена Љиљана радила. Сатима се о томе ништа није знало све до 19 часова када се Љиљанин брат Зоран обратио полицији.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СТРАВА У ТРЕБИЊУ: Убио супругу, па пуцао себи у главу

- Човек се забринуо јер му се сестра није јављала на телефон. Знао је да је она до 16 часова дежурна на шалтеру за оверавање књижица. Будући да се није јављала, отишао је до зграде Фонда и испред уочио Славишин аутомобил - појашњава извор близак истрази.

Он каже да је брат одмах посумњао да се нешто чудно дешава, јер су Љиљана и њен супруг у последње време били у лошим односима. У браку су били око 30 година, али су се пре петнаестак дана разишли, после вишедневних свађа.

САХРАНА У ЧЕТВРТАК ИЗА Љиљане Ратковић остало је троје деце, син Ђорђе, и ћерке Дајана и Николина. Сахрана убијене обавиће се у четвртак на месном гробљу код Спасове цркве у Коњском, у 17 часова. Спровод полази испред градске капеле у Требињу у 16 часова.

- Љиљанин брат је то пријавио полицији и убрзо је откривен стравични злочин - појашњава извор из полиције.

Дежурни тужилац Жарко Милић објаснио је да је Љиљана убијена за шалтером на којем је радила. Пуцано јој је у главу, а цели злочин су снимиле надзорне камере у згради.

- Муж је прво дошао на шалтер где жена ради, па отишао. Вратио се двадесетак минута касније са украсном кесом у руци. Пришао је шалтеру за оверавање књижица и пуцао у њу из пиштоља, а онда и себи у пределу уха - рекао је Милић.

Како "Новости" сазнају, током увиђаја су пронађене три чауре, и утврђено је да је један хитац испалио жени у главу, други у плафон и трећи у себе.

Случај је квалификован као тешки облик насиља у породици са смртним исходом, а као мотив злочина помињу се брачне несугласице.

У пословници Фонда здравственог осигурања у Требињу сви су у шоку. Нико не може да верује каква их је трагедија задесила. О Љиљани имају само речи хвале.

- Страшно је то што се догодило. Љиљана је била вредан радник и добар пријатељ, ничим није заслужила да тако оконча - причају њене радне колеге.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Претукао супругу насмрт, добио 10 година затвора