Окружни суд у Бањалуци продужио је притвор проф. др Ненаду Сузићу (69), бившем министру просвете РС и редовном професору бањалучког Универзитета, због сумње да је сексуално злостављао 14-годишњу девојчицу из Бањалуке.

- Решењем Окружног суда у Бањалуци продужен је притвор према осумњиченом Н.С. због постојања основане сумње да је починио кривично дело обљуба са дететом млађим од петнаест година. По овом решењу притвор може трајати још најдуже два месеца, односно до 5. септембра - саопштио је Окружни суд.

Сузић је ухапшен 5. јуна и притворен је због бојазни да ће боравком на слободи ометати кривични поступак утицајем на сведоке, као и због тежине кривичног дела и што би пуштање на слободу резултирало стварном претњом нарушавања јавног реда.

Прочитајте још - ХАПШЕЊЕ У БАЊАЛУЦИ: Бивши министар у Влади РС осумњичен за злостављање 11-годишњакиње

Тужилаштво Сузића терети за обљубу са дететом млађим од 15 година, за које је запрећена казна од најмање осам година затвора и изузето је од ублажавања казне. Сузић је током саслушања негирао оптужбе.

Цели догађај одиграо се почетком јуна и ранијег злостављања није било. Девојчица је тада наводно била у Сузићевој кући и када су остали сами он је то искористио да је додирује и пипка по телу. Да је знао шта ради говори и то да је девојчици рекао да о томе никоме не сме причати и да ће то остати њихова тајна. Међутим, девојчица је то одмах пријавила својим родитељима који су се обратили полицији.