ОКРУЖНО јавно тужилаштво у Приједору још није подигло оптужницу против суспендованог полицајца Горана Јеличића из Козарске Дубице, који се већ осам месеци налази у притвору због сумње да је у августу 2005. године убио Ирену Предојевић (28).

Истрага није окончана, а Врховни суд РС донео је ново решење по коме је Јеличићу притвор продужен до 30 јула. То је уједно и законски максимум до којег Јеличић, без оптужнице, може остати иза решетака. Уколико до тада одлука не буде донета осумњичени полицајац ће бити пуштен на слободу.

Како сазнају "Новости", истрага није завршена због објективних разлога. Тачније због тога што ОЈТ у Приједору није добио доказе, које је затражио путем међународне правне помоћи. У пракси достављање таквих доказа дуго траје, а како сазнајемо ради се о исказима сведока, који живе и раде у иностранству.

Јеличићев бранилац, адвокат Жељко Гњатовић каже да је неубичајено да истрага траје толико дуго, будући да се његов клијент налази у притвору.

- Очигледно је да се ради о компликованој истрази, на коју одбрана не може утицати, нити имамо сазнања шта се ту дешава. Након хапшења деловало је као да је подизање оптужнице већ готова ствар, али очигледно да то није случај - каже Гњатовић.

Појашњава да је у последњем решењу за притвор, које му је јуче достављено, Тужилаштво чак предложило саслушање одређеног броја сведока.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Осумњиченом за свирепо убиство Ирене Предојевић продужен притвор!

Јеличић је ухапшен 31. октобра 2018. због сумње да је у августу 2005. убио Ирену Предојевић, која је голим рукама задављена, а тело запаљено како би се прикрио злочин. Тужилаштво га терети за тешко убиство на нарочито свиреп и подмукао начин, те за нелегално поседовање оружја.

Јеличић је и раније био предмет истраге због убиства Предојевићеве, али је тада имао чврст алиби. Међутим, после 13 година истражиоци су наводно тај алиби оборили.

НЕСТАНАК

ИРЕНА Предојевић нестала је у ноћи између 6. и 7. августа 2005. године у Козарској Дубици. Ту ноћ она је с пријатељицама била и кафићу "Аркада" и око поноћи су кренуле кући. Растале су се на раскрсници, где јој се изгубио сваки траг. Породица је ујутро пријавила њен нестанак. Сутрадан, 8. августа, на дивљој депонији у селу Божићи пронађено је угљенисано женско тело. ДНК анализом потврђено је да је реч о Предојевићевој.