Лисице због ликвидације Шаровића

О. МАТАВУЉ

четвртак, 27. 06. 2019. у 09:10

Лисице због ликвидације Шаровића

Фото Д. Поздеровић

Душан Шиљ осумњичен за убиство код Херцег Новог. Након саслушања, у панциру и са шлемом на глави, спроведен у суд, одређен му привремени притвор од 18 дана

ПРИПАДНИЦИ МУП РС ухапсили су у Источном Сарајеву Душана Шиља, кога је црногорска полиција осумњичила за тешко убиство Стефана Шаровића (31) у Ђеновићима код Херцег Новог. Шиљ, који има држављанство БиХ, ухапшен је на основу међународне потернице. Потом је превезен у Бањалуку, где су га саслушали истражиоци Управе за организовани и тешки криминалитет МУП РС.

Прочитајте још:Ухапшен Душан Шиљ, доводи се у везу са ликвидацијом у Црној Гори

- Осумњичени је ухапшен на основу потернице Интерпола Подгорица. Припадници МУП Републике Српске и Црне Горе настављају интензивну сарадњу у циљу расветљавања тешког убиства које се догодило 6. јуна у Ђеновићима у Црној Гори - рекла је портпаролка МУП РС Даница Гњатовић.

Прочитајте још: НОВИ ДЕТАЉИ ЛИКВИДАЦИЈЕ У ЂЕНОВИЋИМА: Стефан Шаровић убијен у дворишту виле

Након саслушања Шиљ је под великим мерама обезбеђења, обучен у панцир и са шлемом на глави, спроведен у Суд БиХ у Сарајеву. Након рочишта суд му је одредио привремени притвор од 18 дана, који му истиче 14. јула или до нове одлуке суда.

Током рочишта Шиљев бранилац, адвокат Неђо Шутановић се противио изручењу у Црну Гору, наводећи да је његов клијент држављанин БиХ.

- Шиљу је одређен привремени притвор и сада се чека документација из Подгорице да би могло да се одлучи о евентуалној екстрадицији и његовом пребацивању у Црну Гору - наводи извор близак правосуђу.

Током рочишта нису помињани детаљи злочина за које је Шиљ осумњичен, нити докази на основу којих се терети за ликвидацију Шаровића.

Полиција приводи Душана Шиља

Подсетимо, Стефан Шаровић убијен је 6. јуна у дворишту виле "Акација хил" у Ђеновићима. На њега је испаљено шест хитаца. Беживотно тело пронађено је у дворишту тог великог комплекса у ком је наводно живео. Ретки мештани који су хтели да разговарају са нама кажу да нису ни знали да је ту боравио. Други тврде да је у насељу само чувао нечији стан, а кућу је имао у Бијелој. Конфигурација терена, чињеница да је комплекс "Акација хил" ограђен зидом и у густом зеленилу потврђује исказе мештана који кажу да нису ни чули ни видели ништа необично у време када се десило убиство.

Иначе, Шаровић је важио за безбедносно интересантно лице, а наводно је био близак са породицом Рогановић - Душком, Ником и Владимиром. Ипак, према оперативним сазнањима, није био члан ни "кавачког" ни "шкаљарског клана".

Место убиства Шаровића

ПОТРАГА ЗА ИВОВИЋЕМ

СУМЊА се да је ликвидација Шаровића повезана са обрачунима унутар нарко-картела. Осим Шиља, због ове ликвидације црногорска полиција трага и за Николом Ивовићем.