НЕКОЛИКО посланика опозиције у Народној скупштини Републике Српске, навели су данас да имају три захтева пред сутрашњи скуп који организују у парку Младен Стојановић у Бањалуци.

Ипак, данас су званично саопштили два, док ће трећи, како су најавили, изнети сутра.
Посланик ПДП-а Драшке Станивуковић је казао да је први захтев да се врати могућност организовања окупљања на Тргу Крајине у Бањалуци.

Прочитајте још: Председник СП Петар Ђокић: Усвојен коалициони споразум, следи уједињење са СПС-ом

- Хоћемо Трг. Ако су могли стари Римљани, Грци, могу се и грађани Бање Луке окупљати на тргу. Други захтев је да се стане са легитимисањем грађана који стоје или седе у порти Храма Христа Спаситеља у Бањалуци или око храма – казао је данас Станивуковић.

Рекао је и како за сутрашње окупљање имају подршку групе „Правда за Давида“, те да немају намеру организовати доласке аутобусима из других општина у Бањалуку, да неће бити застава, транспарената...

Нагласио је и да је ово прво у низу окупљања које ће бити организовано.
Упитан колико очекује људи, Станивуковић је истакао да се „не баве бројкама“, али да се нада великом одзиву и доласку неколико хиљада људи.

Посланик СДС-а Небојша Вукановић апеловао је на све да не праве инциденте.
-Позивам грађане да дођу, не да нама пруже подршку, него да се боре за своја права – додао је Вукановић.

Посланик Јелена Тривић (ПДП) је казала да је мирно окупљање уставно право, те да опозиционари који организују сутрашњи скуп, имају подршку својих странака.
-Позивамо и све људе који су обесправљени, понижени и који сматрају да не живе у слободном демократском друштву, да искажу своје незадовољство радом органа власти. Окупљање није на месту на којем смо тражили, није на Тргу Крајине, него у парку Младен Стојановић, али то нас није омело – казала је Тривићева.