Министар породице, омладине и спорта Српске Соња Давидовић рекла је у среду да ће од 30. јуна до 25. августа у Требињу бити одржана "Летња школа спорта" у којој се очекује учешће 1.000 спортиста, те нагласила да је Министарство за реализацију овог пројекта издвојило 200.000 КМ.

Она је навела да ће Министарство финансирати трошкове смештаја и исхране за 800 перспективних спортиста из Републике Српске и 50 из Србије. - Већ 18 година се успешно реализује пројекат `Летња школа спорта`. Као и претходних година база је у Требињу, где ће учествовати 17 спортских савеза, а 12 савеза ће своје активности у оквиру овог пројекта организовати у другим регијама широм Српске - Јахорини, Приједору, Козарској Дубици, Вишеграду..., рекла је Давидовићева на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Према њеним речима, у оквиру "Летње школе спорта" биће организоване и едукативне радионице о актуелним темама из области спорта.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У Требиње се вратили и живот и туристи

Она је истакла да ресорно министарство свих година успешно сарађује са Јавном установом "Дом ученика" Требиње, те захвалила руководству ове установе за подршку у организацији овог пројекта.

- Ту су и Џудо клуб `Леотар`, Јавна установа `Базени`, `Хидроелектране на Требишњици`, `Електропривреда Републике Српске` и град Требиње, односно градоначелник, који су нам пружили подршку у организацији ове спортске манифестације, навела је Давидовићева.

Она је рекла да је велики значај организације оваквих манифестација и активности, као и кампова где спортисти и деца, како је навела, имају прилику да се друже и упознају једни друге, понесу најлепше успомене из града у којем бораве, те да се посвете спортским активностима због којих су ту.