Бањалука је први град у Републици Српској и БиХ, који је покренуо властиту "Вибер" заједницу посредством које њени чланови могу да добију информације из прве руке о важним локалним догађајима.

Градоначелник Игор Радојичић истакао је да се Бањалука одлучила на овај корак као још један вид промоције града, пратећи изазове које намеће развој модерне технологије, саопштено је из Градске управе.

Он је истакао да су стикере, који су од понедељка бесплатно доступни, урадили млади, домаћи дизајнери и сваки од њих представља аутентично решење, карактеристично за Бањалуку. - Сигуран сам да ће стикери наићи на позитивно реаговање суграђана, додатно промовисати Бањалуку као отворен град и употпунити понуду, каже Радојичић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРЕДСТАВЉАМО ВИБЕР 10: Потпуно нови дизајн, четови са скривеним бројем и групни позиви

Из Градске управе је саопштено да су град Бањалука и компанија "Вибер" препознали прилику за покретање сарадње која би користила друштву и институцијама, као и туристима.

Избор 20 врхунски дизајнираних стикера представља душу, историју и знаменитости Бањалуке, а сада нуди јединствен начин својим становницима и посетиоцима да изразе своју љубав и осећања према свом граду.

Приступ заједници ће бити аутоматски за "Вибер" кориснике који бесплатно преузимају стикере града Бањалуке. "Вибер" са више од милијарду корисника представља водећу платформу за интеракцију, размену порука, забаву, али и за успостављање односа између различитих брендова, институција и локалних организација.

Директор "Вибера" за пословни развој у средњој и источној Европи Даниела Иванова рекла је да је компанија посебно поносна на сарадњу са Бањалуком, што одражава посвећеност стварању снажних и ангажованих партнерстава широм региона.

- Ове шармантне `Вибер` налепнице сигурно ће представљати нову димензију поштовања према првом граду у БиХ који ће имати пакет стикера на нашој апликацији – и даље повезати породице, пријатеље и све наше кориснике који деле љубав према Бањалуци где год се налазили у свету, каже Иванова.

Бањалучки "Вибер" стикери могу се бесплатно преузети у току следећа три месеца, а њихову израду и унапређење постојеће "Вибер заједнице" града Бањалуке финансијски је подржала компанија "Проинтер".