БРАЧНИ другови, Душан и Јока Савић, из зворничког села Андровићи, имају разлога за славље, јер су обележили 71 годину складног и успешног заједничког живота. Душан има 92 године, а Јока, рођена у мајевичком селу Рожањ, три године је млађа.

Упознали су се давне 1947. године не сеоској жетви, да би само годину дана касније склопили брак, у коме су изродили петоро деце - три сина и две ћерке. Они су им подарили деветоро унучади и четворо праунучади.

- ОТАЦ је почео да ради у државним фирмама у Лозници и Руми, да би се 1958. године одлучио да оде у приватнике. Углавном је радио по Срему а мајка је била домаћица. У Белегишу је направио кућу, али током живота је саградио још седам кућа за сву децу. Мајци је увек слао новац да би имала од чега да храни децу и одржава домаћинство. Имали су обичај да кажу, како им је рад сачувао складан и успешан брак - рекао нам је Радивоје Савић, најстарији од петоро деце.

Прочитајте још: Они се воле већ 70 година!

Од Душанове зараде и Јокиног рада у кући и на њиви успели су да одшколују сву децу. Ћерке Стана и Боса су завршиле средњу школу, Владан је рударски инжењер, најмлађи Милорад има вишу стручну спрему, а најстарији Радивоје је магистар машинства.

СУПРУЖНИЦИ Савић су поносни и на најмлађе потомке, на све унуке и праунуке. Посебно истичу унука Душана, који носи дедино име, као студента генерације који је са просеком 10 завршио студије на Економском факултету у Београду и на Кембриџу.

- Моји родитељи су живели, и сада живе, миран породични, патријархални живот, једно другом су увек били одани и посвећени, па су стигли и доживели дубоку и срећну старост - додаје Радивоје Савић.