„Конференција беба“ и ове године широм Републике Српске

Д.Л.

петак, 21. 06. 2019. у 17:02

„Конференција беба“ и ове године широм Републике Српске

Фото: Д.Л.

Конференција беба 2019. године биће одржана у 39 општина у Републици Српској, у периоду од 22.јуна до 12.јула, а централна манифестација планирана је у Бањалуци за 24. јун у парку „Петар Кочић“
Конференција беба 2019. године биће одржана у 39 општина у Републици Српској, у периоду од 22.јуна до 12.јула, а централна манифестација планирана је у Бањалуци за 24. јун у парку „Петар Кочић“, рекла је министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, на конференцији за новинаре.


Она је нагласила да је циљ манифестације да се укаже на значај рађања али и промовише породица и истинске породичне вредности, те је из тих разлога Министарство упутило иницијативу локалним заједницама да организују Конференцију беба.


- Прва Конференција беба биће одржана у Билећи 22.јуна, а последња у Власеници 12.јула. Централна манифестација Конференције беба биће одржана у Бањалуци уз богат забавни садржај за децу и родитеље, али и остале посетиоце, као и богат фонд награда, које су обезбедили спонзори. Користим ову прилику да се захвалим свим спонзорима који су помогли реализацију ове манифестације и показали да су друштвено одговорни и да цене породицу и породичне вредности – нагласила је Давидовићева.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: У престоници рођено више дечака него девојчица


На Конференцији беба у Бањалуци припремљени су занимљиви садржаји попут пузијаде за бебе и ролеријаде и бициклијаде за мало старије малишане, а такмичиће се и родитељи. Тате ће имати прилику да покажу спретност у мењању пелена, док ће маме одмјерити снаге у брзом ходању са колицима.


Уз музику, игрице, такмичења, аниматоре биће изабрана најмлађа и најстарија беба, као и беба са највише браће и сестара, а малишане ће забављати Мала певачка академија, плесни студио Сити џез, плесни студио Поинт, вртић Звјездица, вртић Срећа, КУД 14. фебруар Дебељаци, Студио глуме Рода.


За све победнике такмичења спонзори су обезбедили богат фонд награда, попут поклон пакета, штедних књижица, пелена, козметике и слично.


Министарство породице, омладине и спорта захваљује се Радио телевизији Републике Српске, која је медијски покровитељ Конференције беба, као и свим компанијама које су су укључиле у реализацију манифестације.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације