Додик и Лукашенко: Јачати сарадњу Белорусије и БиХ

Танјуг

20. 06. 2019. у 13:22

Додик и Лукашенко: Јачати сарадњу Белорусије и БиХ

Фото Танјуг

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик и председник Белорусије Александар Лукашенко истакли су у четвртак у Минску да је потребно ојачати сарадњу две земље на свим пољима
МИНСК - Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик и председник Белорусије Александар Лукашенко истакли су у четвртак у Минску да је потребно ојачати сарадњу две земље на свим пољима, од економије до културе, наводећи да за то постоје сви потребни услови.

Лукашенко је рекао да две земље могу да имају много развијеније односе, објавила је белоруска агенција Белта.

"Жалосно је што се ретко састајемо, али је добро да смо се коначно срели, и то у право време", нагласио је Лукашенко, подсетивши да се последњи пут са Додиком састао пре 19 година у Израелу.

Прочитајте још - Вучић с министром одбране Белорусије

Додик је изјавио да цени напоре Лукашенка који чини све да Белорусија буде стабилна и просперитетна земља.

На састанку с новинарима, Додик је рекао да је с Лукашенком разговарао о билатералној сарадњи, посебно у области нових технологија, а фокус је био и на политичким питањима, преноси Срна. "Заједничко мишљење је да је најважнија стабилност", нагласио је Додик, који је у четвртак почео тродневну посету Белорусији.

Он је захвалио шефу белоруске државе на позиву да присуствује церемонији отварања Европских игара на којим учествује и тим из БиХ. Додик је претходно разговарао с премијером Белорусије Сергејем Румасом о сарадњи две земље, а састао се с потпредседником белоруске владе Игором Лишенком.


Фото Танјуг

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације