УБИЈЕН ПИШТОЉЕМ НА КУЋНОМ ПРАГУ: Страдао бранећи сина (ФОТО)

О. МАТАВУЉ

четвртак, 20. 06. 2019. у 09:42

УБИЈЕН ПИШТОЉЕМ НА КУЋНОМ ПРАГУ: Страдао бранећи сина (ФОТО)

Фото: Д.Поздеровић

Бањалучанин Александар Б. (28) ухапшен данас због сумње да је усмртио Мирослава Татића (52). Тешком злочину претходила свађа двојице младића због девојке и права драма пред кућом

МИРОСЛАВ Татић (52) из Бањалуке убијен је синоћ на прагу своју куће у насељу Лазарево, а због сумње да га је усмртио ухапшен је његов суграђанин Александар Б. (28).

Злочин се догодио око 23.30 у Улици Бранка Поповића. Како сазнају "Новости", Татић је убијен хицем из пиштоља када је од Александра Б. покушао да заштити свог сина Дејана, који је с осумњиченим био у сукобу због девојке.

Комшије причају да су Александар и Дејан раније били веома блиски пријатељи. Међутим, Дејан је недавно почео да се забавља са Александровом бившом девојком што је довело до сукоба између њих двојице. Наводно су се пре неколико дана и потукли због тога. Сукоб тада није окончан и Александар је наводно упорно тражио Дејана, па му је прексиноћ дошао пред кућу, с намером да се обрачунају.

У сукоб се умешао Дејанов отац Мирослав. Том приликом дошло је до туче и између њега и Александра, који је из близине у Татића испалио хитац из пиштоља. Обдукцијом је утврђено да га је метак погодио у грудни кош, разорио срце, и изашао на леђа. Александар Б. је потом побегао с места злочина и сат времена касније полиција га је ухапсила у близини парка "Младен Стојановић" у Бањалуци. Заустављен је у аутомобилу "мерцедес 190", а са њим је била и малолетна девојка.


Фото: Д.Поздеровић


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УБИСТВО У БАЊАЛУЦИ: Ватра уништила трагове убиства!

Портпарол Окружног јавног тужилаштва Бањалука Маја Ђаковић Видовић потврдила је да је Александар Б. ухапшен због сумње да је убио Мирослава Татића.

Незванично сазнајемо да дежурни мртвозорник није могао одмах да се изјасни како су Татићу нанесене смртоносне повреде и у први мах се сумњало да је убоден оштрим предметом. Ипак, током полицијског увиђаја је утврђено да је погођен хицем из ватреног оружја, а на лицу места је пронађена пиштољска чаура. Трагови са лица места указују да се пред кућом одвијала права драма и да је неко од укућана према Александру Б. бацио саксију с цвећем.


ОСУЂЕН ЗБОГ ДИЛОВАЊА

АЛЕКСАНДАР Б. раније је пролазио кроз полицијске евиденције због злоупотребе наркотика. Окружни суд у Бањалуци 2015. осудио га је на две и по године затвора због трговине хероином и марихуаном у предмету "Росуље". Акција је организована у децембру 2014. и полиција је тада код Александра Б. и још једне особе пронашла 1,1 килограм марихуане, коју су из Бањалуке превозили у Градишку.


Фото: Д.Поздеровић / Кућа породице Татић испред које је убијен Mирослав

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)