АКЦИЈА “ТЕАТАР”: Препродавали дрогу и експлозив

О. МАТАВУЉ

среда, 19. 06. 2019. у 19:10

АКЦИЈА “ТЕАТАР”: Препродавали дрогу и експлозив

Хапшење у акцији "Театар"/Фото МУП РС

У акцији "Театар" инспектори разбили организовану криминалну групу из Добоја. Полиција запленила око 3,3 кг сканка, 1,1 кг спида, 100 грама кокаина...

АНЂЕЛКО Миличевић, Милан Митровић и Кристијан Мајсторовић, сви из Добоја, ухапшени су у оквиру акције "Театар", због сумње да су препродавали веће количине дроге и експлозива.

Током акције полиција је пронашла и запленила 3,3 килограма сканка, 1,1 килограм спида, 100 грама кокаина, два килограма експлозива, те већи износ новца у динарима, еврима и маркама, за који се верује да је стечен кривичним делом.

Портпарол МУП РС Мирна Миљановић каже да је акција "Театар" припремана месецима и да су је спровели инспектори Управе за организовани и тешки криминал МУП РС и ПУ Добој.

- Акција је усмерена на разбијање организоване криминалне групе, која је на подручју Добоја илегално препродавала веће количине дроге и минско-експлозивних средстава - рекла је Миљановићева.

Према њеним речима, сви осумњичени су, уз извештај о почињеном кривичном делу, предати у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Добоју. Миличевић се терети да је био вођа ове криминалне групе, и да је трговао и експлозивом и дрогом, док су Митровић и Мајсторовић осумњичени само за препродају дроге.

ПРОЧИТАЈТЕ И: СМАКНУЋЕ ВЛАСНИКА "СЕКТОР СЕКЈУРИТИЈА": Ђукановић негирао

У циљу истраге у полицији нису могли да појасне где је завршавао експлозив, којим су осумњичени трговали. Незванично сазнајемо да истражиоци сумњају да је експлозив доспевао у руке других криминалних група, које су га потом користиле у извршењу одређених кривичних дела. Не искључује се могућност и да је експлозив пребациван и ван граница БиХ, односно у Србију.

С друге стране, дрога је продавана махом на територији Добоја. Порекло експлозива и дроге засада није познато и то ће бити предмет даље истраге.

НАПАДНУТИ СНИМАТЕЉИ

ДОК је ухапшену тројку полиција спроводила на саслушање у зграду Окружног јавног тужилаштва у Добоју, дошло је до инцидента. Наиме, породица једног од осумњичених напала је сниматеље БН телевизије и локалне РТВ Добој, који су били на службеном задатку и снимали привођење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације